Maaliskuun 1. päivä, ensi torstaina, Google toteuttaa uuden yhteneväisen tietosuojakäytännön, joka vaikuttaa Googlen keräämään dataan ensimmäiseen päivään mennessä, kuten myös sen jälkeen.
Tähän asti Googlen verkkohistoria (Google-selauksesi ja vieraillut sivut) ovat olleet erillään muista Googlen tuotteista. Tämä on ollut erityisen tärkeää siksi että, hakutulokset voivat paljastaa arkaluonteista informaatiota sinusta, mukaan lukien faktat sijainnistasi, kiinnostuksen kohteistasi, iästäsi, seksuaalisesta suuntautumisestasi, uskonnostasi, terveysongelmistasi ja muista tiedoistasi.
Jos haluat estää Googlea yhdistämästä sinusta keräämänsä tiedon muiden tuotteidensa kanssa, kuten YouTube ja Google+, haluat ehkä poistaa kaiken verkkohistoriasi Googlelta, sekä estää sen tallentumisen myös tulevaisuudessa.
Tässä esitelty miten voit tehdä sen:
1. Kirjaudu Googlen tilillesi.
2. Mene osoitteeseen https://www.google.com/history
3. Klikkaa ”poista koko Verkkohistoria.”
4. Klikkaa ”ok.”
Huomaa että verkkohistoriasi poistaminen myös pysäyttää sen tallennuksen. Verkkohistoria tallentuu vain, jos kytket tallennuksen jälleen päälle.
Huomioitavaa on myös se, että verkkohistorian tallennuksen estäminen Google-tililläsi ei estä Googlea keräämästä ja tallettamasta informaatiota sinusta ja käyttämästä sitä sisäisiin tarkoituksiinsa, eikä viranomaisia keräämästä tietojasi Googlelta lain asettamissa rajoissa.
(Eikä Facebookia tallettamasta kaikkea edellä mainittua, ja muutakin huttua sinusta.)