Eläinlääkäri Katri Saarelma varoittaa koiran omistajia Facebookissa. Julkaisemassaan kirjoituksessa Saarelma kertoo leikanneen koiran ohutsuolesta maissintähkän.
Eläinlääkärin mukaan maissintähkä voi vaarantaa koiran hengen, koska se voi aiheuttaa suolitukoksen.

– Maissintähkä maistuu koiran mielestä hyvältä, mutta on myös juuri sopivan kokoinen aiheuttamaan suolitukoksen. Totta kai vahinkoja sattuu ja koirat ovat oivia varkaita, mutta pieni huolellisuus ja riskien tiedostaminen olisi tässä paikallaan. Hävittäkää maissin rangat (ja muu grillausjäte) niin ettei koira tai muu lemmikki pääse niihin käsiksi. Huomatkaa että koira pääsee käsiksi asioihin jotka on heitetty esim. maastoon, avokompostiin, ojaan tai huonosti sijoitettuun ja valvottuun roskapussiin. Kannatan näiden polttamista saman tien jos olette tulen äärellä, hiiltynyt ranka ei maistu enää kovin hyvälle. En nimittäin haluaisi leikata enää yhtään tällaista, vaikka kirurgiaa miellelläni teenkin. Sillä näitä tulee vastaan turhan paljon ja joka kerta tällaisen löytäessäni mietin että tämä olisi ehkä voitu välttää jos oltaisiin osattu olla huolellisia, Saarelma kirjoittaa.
Eläinlääkäri mainitsee, että persikan ja aprikoosin kivet aiheuttavat myös vastaavanlaisia ongelmia, joten myös niiden kanssa tulisi olla huolellisia.

Lähde: Facebook