Keskustelu turvapaikanhakijoista käy kuumana ja nyt myös kirjailija Jari Tervo on kantanut kortensa kekoon. Tervo kertoi tänään mielipiteensä turvapaikanhakijoista blogissaan otsikolla ”Seitsemänsataatuhatta rasistia.”
Tervo ihmetteli suomalaisten kielteistä suhtautumista hädässä olevien avunpyyntöihin ja muistutti, että Suomessa on Suomen Kuvalehden Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan 700 000 rasistia. Tervoa tämä määrä hirvittää ja hävettää.
Tervon mukaan rasisteja kuvastaa myös Nokian kaupunginhallitus, joka äänesti viime viikolla turvapaikanhakijoiden tilapäismajoituksen järjestämistä vastaan. Tervo yksilöi kirjoituksessaan erityisesti Nokian kaupunginhallituksen puheenjohtajan, joka on ammatiltaan poliisi ja jonka kielteinen ääni ratkaisi päätöksen.
Vähintään neljän kuukauden ajaksi suunniteltua tilapäistä vastaanottokeskusta suunniteltiin toistaiseksi suljettuna olevan Hotelli Rantasipin tiloihin. Suunnitelma ei toteudu, koska majoitus voidaan järjestää vain yhteistyössä kiinteistön sijaintikunnan kanssa.
Tervon blogikirjoitus: Seitsemänsataatuhatta rasistia.
Nokian kaupunginhallituksen päätöksen pöytäkirja.