[jwplayer]http://youtu.be/CB5yt7WK6Qw[/jwplayer]
Venäjältä alkunsa saanutta Krokodil-nimistä huumetta on alettu käyttää ainakin Arizonan osavaltiossa. Huumeen vaikutus käyttäjiin on erityisen kammottava ja yleensä johtaa kuolemaan kolmessa vuodessa. Aineen alkuperämaassa Venäjällä Krodolilia suoneensa ruiskuttaneita arvioitiin vuonna 2010 olleen sadan tuhannen ja miljoonan väliltä.
Kotitekoisen kodeiinia, fosforia, jodia ja muita sivuaineita sisältävän Krokodilin vaikutukset käyttäjän kehoon ovat erittäin kammottavat, kuten yllä olevan YLE:n uutisten Venäjän 2011 tilanteesta esitetystä raportista näkyy. Aine vaurioittaa luita ja kudosta siten, että esim. leukaluita voi mennä kuolioon jolloin ne täytyy amputoida, ja liha alkaa mädäntyä ihon alla. Käyttäjille aiheutuneet kammottavat vammat saavat ihon näyttämään krokotiilin muhkuraiselta nahalta, josta huumeeen käyttönimi on saanut alkunsa. Ainetta kutsutaan tieteellisemmällä nimitykseltä desomorfiiniksi.
Käyttäjät suodattavat ja keittävät huumetta ennen suoneen ruiskuttamista ja kuvittelevat että epäpuhtaudet poistuvat, mutta arizonalaisen myrkytyskeskuksen lääkärin Frank LoVecchion mukaan he ovat väärässä ja huumeen rantautuminen Yhdysvaltoihin on hyvin pelottavaa.
LoVechhion mukaan huumetta käytetään sen erittäin halvan hinnan ja sen vuoksi, että sitä voi tehdä itse. Huume maksaa vähintään 20 kertaa vähemmän kuin heroiini, mutta aineen vaikutus on samanlainen kuin heroiinin. Krokodile aiheuttaa myös erittäin voimakasta riippuvuutta.
Lähde: Huffington Post