Kauhavan vastaanottokeskukseen liittyvä hurja väite on saanut pohjalaiset tukkanuottasille.

http://waltamedia.fi/app/uploads/2014/12/onni-ja-min%C3%A4-uusi-2-493x1024.jpg
Erkki Valtamäki

Seinäjoen kaupunginvaltuutettu Erkki Valtamäki julkaisi maanantaina Waltamediassa kolumnin otsikolla ”Vastaanottokeskukset suljettava.” Valtamäen mukaan Kauhavan vastaanottokeskuksen asukkailta olisi löydetty pommintekovälineitä ja polttopulloja.
Ote Valtamäen kirjoituksesta:
Ranskan viikonvaihteen tapahtumat ovat herättäneet suurta huolta kansalaisten turvallisuudesta. Meillä tikittää melkoinen aikapommi kymmenissä vastaanottokeskuksissa eri puolilla maata.
(…) Emme voi jäädä odottamaan, että jotakin yhtä kauheaa tapahtuu lähialueellamme olletikin, kun olen luotettavista lähteistä saanut kuulla, että Kauhavan vastaanottokeskuksen asukkailta on löydetty polttopulloja ja pommintekovälineitä. Tämä tieto on viranomaisten toimesta meiltä pimitetty. Jos niitä löytyy Kauhavalta niitä saattaa löytyä myös Törnävältä. En halua ottaa vastuuta vastaavasta verilöylystä.
Kauhajoen vastaanottokeskuksen johtaja Ilkka Peura (ylemmässä kuvassa vasemmalla) kiistää väitteet jyrkästi ja julkaisi tänään Facebookissa olla olevan tiedotteen.
Hyvät ihmiset. TÄRKEÄ TIEDOTETTAVA ASIA!!!
Tilanne 18.11.2015 klo 10:38:
…meillä ei ole löydetty MITÄÄN räjähteitä tai polttopulloja missään vaiheessa Kauhavan vastaanottokeskuksen asukkailta tai VOK:n mistään tiloista.
Tällainen uutinen on täydellinen ankka ja paskapuhetta, jolla yritetään mustamaalata ja hankaloittaa VOK:n työtä ja on tietysti ymmärrettävä siinä mielessä. …seuraavaksi tullaan väittämään, että ”eihän niistä puhuta kun ne halutaan salata”… on myös pötyä. Mutta tuolla tavalla toimivat ihmiset tekevät juuri noin – se on muuten opetettu ihmisen käyttäytymistä käsitttelevissä kirjoissa. Poliisi tiedottaa tuollaisista asioista.
Päivityksensä kommenttiosiossa Peura syyttää Valtamäkeä perättömän tiedon levittämisestä.
Seinäjoen valtuuston jäsen Erkki Valtamäki oli jakanut tätä perätöntä tietoa. Täytyy sanoa, että ei käy Seinäjokisia kateeksi jos valtuutetun luotettavat tietolähteet ovat tällä tasalla. Ei tule asiat hoidettua hyvin. Meillä Kauhavalla on onneksi kunnollisia valtuutettuja, olivatpa mistä hyvänsä puolueesta ja olivatpa vastaan tai puolesta tällekin asialle. Eivät ole paskanjauhajia.
Valtamäki ei ole kommentoinut Peuran tiedotetta.