Deck13 Interactiven kehittämä Lords of the Fallen on synkkä ja toiminnantäyteinen roolipeli. Enemmän kyseistä lajityyppiä pelanneet näkevät pelissä huomattavan paljon yhteneväisyyksiä suosittuun Dark Soulsiin, joten pelejä alkaa väistämättä vertailla toisiinsa. Lords of the Fallen ei aivan pärjää vertailussa, mutta ei kuitenkaan ole mikään kelvoton tekele.
Lords of the Fallenin maailma on lajityyppinsä mukaisesti synkkä ja armoton. Päähahmo Harkyn on varsinainen antisankari, eli ei kovin mukava kaveri. Harkynin sielun pimeyksistä on kuitenkin hyötyä hirviöitä vastaan taistellessa. Ainakaan ei olla nynnyn kyydissä.

Jo alussa pelaajalle käy selväksi, että juoni ei varsinaisesti ole tämän pelin pääasia, eikä hahmon valintaan perustuvat vaihtoehdot, vaikka molempia toki löytyykin. Valittavissa on yksi hahmo, Harkyn, jonka taidot voi lukita johonkin kolmesta eri loitsutyypistä perustuvaan hahmoluokkaan. Warriorin taika on raskasta ja aggressiivista, clerickin etäisempää ja parantavaa, ja roguen taikuus perustuu kevyempään ja nopeampaan salamurhatyyliin. Kun hahmoluokka on valittu, sen erityisvahvuuksia voi pelin aikana muokata vielä jonkin verran, jos huomaa valinneensa itselle heikosti sopivan luokan.
Vaikka pelin vaikeusaste ei yllä aivan sadismin tasolle, Lords of the Fallen ei edusta missään tapauksessa kasuaalia pelaamista. Jos et ole valmis opettelemaan väistelyä, oikea-ajoitteisia hyökkäyksiä, taikojen käyttöä, taitojen ja varusteiden kehittämistä, sekä tietysti erilaisten juomien käyttöä, älä osta tätä peliä, sillä tulet takuuvarmasti turhautumaan viimeistään muutamassa tunnissa.

Pelin ensimmäinen pomotaistelu tulee eteen hyvin nopeasti. Suoraviivaisella hyökkäyksellä saat aikaan vain oman kuolemasi. Pelin edetessä, lukuisien kuolemien ja erilaisten yritysten myötä oikeanlainen taistelutekniikka alkaa kasvattaa juuriaan takaraivoon. Peli kestää noin 20 tuntia, mutta sen pelaamista ei välttämättä kannata sijoittaa kovin pitkälle ajanjaksolle, sillä jos pidät pitkiä taukoja ja pelailet välillä muita pelejä, teet kenties tähän peliin palatessasi joitakin typeriä virheitä, kuten litkit elvyttävää juomaa väärällä hetkellä, kun luulet tekeväsi jotain aivan muuta. Joka tapauksessa ainakin ennen jokaista uutta pelisessiota kannattaa kerrata ohjainkontrollit huolellisesti, jotta harmittavia pikkuvirheitä ei tapahdu. Tässä pelissä on tärkeää toimia täsmälleen oikein täsmälleen oikealla hetkellä, ja pitää itsesi aina parhaassa mahdollisessa varustuksessa, niin juomien kuin taikojenkin osalta.

Erotuksena Dark Soulsiin, kokemuspisteisiin kertyy Lords of the Fallenissa bonuksia. Jos kuolet, menetät kokemuspisteesi, ellet ehdi palata takaisin pelastamaan niitä. Jos tallennat kokemuspisteesi aina kun se on mahdollista, pomon pudottamassa aseessa tai välineessä ei ole lisäominaisuuksia. Tässä kohtaa kerroinjärjestelmään perustuva bonus astuu kehiin. Jos nimittäin sinnittelet hengissä ja säästät kokemuspisteitäsi kuolematta pomotaistelussakaan, pomolta anastamassasi esineessä on bonusten ansiosta yhä eeppisempiä erikoisvoimia. Voitosta saamasi superleka voi nyt esimerkiksi sisältää myös myrkkyä tai muuta mukavaa.
http://www.primagames.com/media/images/news/lords_of_the_fallen_big2_2.jpg
Jos taistelua haluat, sitä tässä pelissä myös saat. Pomojen lisäksi vastaan asettuu tasaisin väliajoin vähäisempiä, mutta silti kuolettavan vaarallisia tusinavastustajia. Välillä taistelut voivat kuitenkin tuntua suorastaan epäreiluilta, koska Harkyn ei ole mikään pikkumies, eikä pyörähtele ahtaissa tiloissa kovinkaan sukkelasti, tai jos pyörähtelisikin, kamera ei aina välttämättä pysy mukana niin että siitä olisi sanottavaa hyötyä. Väistöjen ja hyökkäysten tarkka ajoitus on täten monesti useamman asteen vaikeampaa tilankäytöllisen teknisen toteutuksen takia, ei niinkään omien taitojesi tai niiden puutteen vuoksi. Pelin pomot ovat varsinaisia kolosseja, ja tämä vain korostuu ahtaissa tiloissa, jolloin tökkivä kameran sijoittelu luo omat haasteensa väistelyyn ja selustahyökkäysten tekemiseen, varsinkin kun vastustajasi voi tappaa sinut pahimmassa tapauksessa jopa yhdellä sivalluksella.
Visuaalisesti Lords of the Fallen näyttää juuri siltä miltä uuden sukupolven pelin tuleekin näyttää, eli upealta. Jo pelin latausruudussa Harkynin kasvokuva on valaistukseltaan ja yksityiskohdiltaan kerrassaan huikea. Synkät linnat ja muut alueet ovat yksityiskohdiltaan hienoja ja piilossa olevat kätköt antavat sopivaa lisähaastetta pelaajalle, koska niitä ei todellakaan ole liian helppo löytää.

Pelin ääninäyttely on tasaista peruskauraa, eikä aiheuta sen kummempia hurraa-huutoja, mutta ei buuauksiakaan.
Lords of the Fallen on taistelupainotteinen roolipeli, joka lainailee paljon muilta, varsinkin ilmeiseltä idoliltaan Dark Soulsilta. Lainailu ei ole välttämättä kuitenkaan huono asia silloin kun se toimii. Pelaajaa se jopa auttaa, sillä monet pelaamiseen liittyvät asiat ovat jo valmiiksi tuttuja, eikä niitä tarvitse opetella jälleen kokonaan uudelleen. Lords of the Fallen on joka tapauksessa vaikeusasteeltaan jonkin verran helpompi, mutta samalla juoneltaan ja kokonaisuudeltaan hieman heppoisempi peli kuin Dark Souls.
Lords of the Fallen ei tarjoa kokonaisvaltaisesti aivan parasta A-luokan kokemusta, mutta se sopii tyydyttämään toiminnan ja synkän roolipelin nälkää seuraavaa ja vielä suurempaa peliä odotellessa.

Lajityyppi: Toimintaroolipeli
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 28.10.2014
Alustat: PlayStation 4, Xbox One, PC
Kehittäjä: Deck13 Interactive, CI Games
Julkaisija: Square Enix
Pelaajamäärä: 1