Länsi-Uudenmaan alueella tapahtuneiden rikosten määrä on hieman laskenut, mutta liikennerikosten määrä on kasvanut rajusti.
Länsi-Uudenmaan poliisin tilaston mukaan tänä vuonna kaikkia rikoksia on kirjattu yhteensä 43 182 kappaletta, joka on 715 rikosta vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.
Omaisuusrikokset
Nousua on tapahtunut asuntomurroissa, joita oli viime vuonna tähän aikaan 198 kappaletta ja tänä vuonna vastaavaan aikaan 256 kappaletta. Nousua on siis ollut noin 30 %. Poliisipäällikkö Timo Saarisen mukaan alueella liikkui aiempaa aktiivisempia ulkomailta tulleita tekijöitä. Samalla poliisilaitos on Saarisen mukaan kuitenkin kyennyt parantamaan omaisuusrikosten selvitysprosenttia noin 3,1 %. Moottoriajoneuvoista omaisuutta on anastettu noin 20 % vähemmän kuin viime vuonna.
Väkivaltarikosten määrä laskenut hieman
Kaikkien väkivaltarikosten määrä on laskenut noin 2 %. Henkirikosten yrityksissä on tapahtunut nousua noin 33 %. Viime vuonna niitä oli 18 kappaletta ja tänä vuonna 24 kappaletta. Poliisipäällikkö Timo Saarisen mukaan tämä on linjassa valtakunnallisen kehityksen kanssa ja nousu menee pitkälti vuosittaiseen vaihteluväliin. Poliisille ilmoitettuja lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä on kirjattu tänä vuonna 71 kappaletta. Viime vuonna niitä kirjattiin vastaavaan aikaan yhteensä 149 kappaletta.
Törkeiden huumausainerikosten määrä noussut
Poliisipäällikkö Timo Saarisen mukaan poliisilaitos on paljastanut törkeitä huumausainerikoksia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Viime vuonna niitä oli 45 kappaletta ja tänä vuonna tähän mennessä 52 kappaletta.
Liikennerikosten määrä noussut
Liikennerikosten määrä on kasvanut noin 22 %. Kasvua on ollut erityisesti liikenneturvallisuuden vaarantamisissa. Niitä kirjattiin viime vuonna tähän aikaan 4 059 kappaletta ja tänä vuonna yhteensä 5 355 kappaletta. Kasvua on noin 32 %. Liikennesektorin johtajan ylikomisario Jussi Päivänsalon mukaan nousu on seurausta lisääntyneestä liikennevalvonnan määrästä alueella. Poliisilaitoksessa on nyt oma liikennevalvontasektori, joka perustettiin Liikkuvan poliisin lakkauttamisen jälkeen viime vuoden vaihteessa.
Poliisin hälytystehtävien määrä noussut
A-kiireellisyysluokan tehtävien määrä on noussut 23 %. Viime vuonna niitä oli tähän aikaan 3 101 kappaletta ja tänä vuonna niitä on ollut 3 815 kappaletta. Vastaavasti toimintavalmiusaikakin A-kiireellisyysluokan tehtävissä on kasvanut 7,7 minuutista 8,5 minuuttiin.
Lupien määrässä pientä nousua
Poliisin myöntämien lupien määrä on noussut noin 3 %. Kasvua on ollut eniten passien ja ajolupien määrässä.