Mielenterveyden keskusliitto jatkaa Hyvän mielen lähettiläs -perinnettään ja kutsui vuoden 2012 Hyvän mielen lähettilääkseen stand up -koomikko Ismo Leikolan. Titteli on kiitos hänen työstään kanssaihmisten henkisen hyvinvoinnin hyväksi. Ottaessaan tittelin vastaan Leikola sitoutuu edelleenkin viemään hyvän mielen viestiä eteenpäin.
Valintaperusteluissaan liitto toteaa muun muassa, että Ismo Leikola osaa huumorin keinoin kääntää isojakin asioita käsiteltäviksi. Ihmisten hölmöily niin eurolainoissa kuin parisuhteissa saa Leikolan lempeässä käsittelyssä humoristisen sävyn. Samalla kun nauramme muiden toilailuille, opimme huomaamattamme nauramaan myös itsellemme.
– Suomalaisten mielenterveyden edistämisessä unohtuu usein huumorin ja terapeuttisen naurun suuri merkitys. Myös erilaisten hoitomuotojen kehittäminen kilpistyy liian usein kiistelyyn eripituisten terapioiden sopivuudesta tai lääkehoidon ja terapian sopivasta keskinäisestä suhteesta. Onneksi liikunnan merkitys muistetaan nostaa välillä esille, mutta tuskin suomalaisten masennus poistuu pelkästään silläkään, että kaikki sairastuneet pannaan juoksemaan tai kuntosaleille. Tarvitaan myös huumoria ja vapauttavaa naurua, toiminnanjohtaja Timo Peltovuori totesi Hyvän mielen lähettilään julkistamistilaisuudessa.
– Kaikkien tietämä Sigmund Freud toi aikoinaan esille huumorin merkityksen psyykkiselle terveydelle. Huumori on mielihyvää tuottavaa sosiaalista toimintaa, ja sen kautta voidaan tuoda esille arkojakin asioita. Huumori helpottaa Freudin mukaan vaikeita tunnetiloja, auttaa stressissä ja nostaa myös kipukynnystä.
Mielenterveyden keskusliiton jäsenet ovat kertoneet, että moni pitkään sairastanut on nauranut ensimmäisen kerran vuosiin katsellessaan Ismo Leikolan esitystä. Liitto tekeekin yhteistyötä Ismo Leikolan kanssa hänen 10 -vuotiskiertueensa merkeissä yhdessä kirjailija Sofi Oksasen ja kirjailija Juha Vuorisen kanssa.
Aikaisempia Hyvän mielen lähettiläitä ovat Petri Lehtinen, Krisse Salminen, Isä Mitro, taikuri Luttinen, Lauri Karhuvaara, Samuli Edelmann, Anita Hirvonen ja Kristian Meurman.