Yoogaian syyskuussa 2013 tekemän käyttäjätutkimuksen mukaan yli puolet ryhmäliikuntaa harrastavista pitää ajanpuutetta säännöllisen liikuntaharrastuksen suurimpana esteenä.
Syksyllä perustettu Yoogaia online-joogasali auttaa taklaamaan harrastamisen suurimmat esteet tuomalla joogatunnit sinne missä ihmiset jo ovat – omaan kotiin.
– Yoogaian missio on tarjota kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille suomalaisille mahdollisuus sujuvampaan arkeen. Yhdistämme hyvinvointia lisäävän ikiaikaisen joogaperinteen ja helpomman harrastamisen mahdollistavan uuden teknologian, Yoogaian perustaja Mikko Petäjä kertoo.
Suomalaisten ammattiopettajien joogatunnit pidetään netissä niin, että ohjaaja ja oppilaat näkevät toisensa webbikameran välityksellä. Joogaajat voivat tehdä joogaharjoituksen kotona ja saada samaan aikaan yksilöllistä ohjausta sekä ryhmän tuen.
Yoogaian online-joogatuntien valikoima on monipuolinen sisältäen mm. hatha-, yin-, flow- ja astanga-joogaa. Palvelun käyttöön tarvitaan vain nettiyhteys ja tietokone, tabletti tai älypuhelin.
Yoogaia on vahvassa kehitysvaiheessa oleva startup ja sen tuntitarjonta lisääntyy jatkuvasti. Usko Yoogaian kasvuun on luja.
– Online-joogaopetuksella on selvästi kysyntää. Olemme saaneet käyttäjiltä innostuneen vastaanoton ja netin kautta on jo tullut kyselyjä, koska otamme valikoimaamme tunnit lasten päiväunien aikaan, Petäjä sanoo.
Yoogaia ei Petäjän mukaan kilpaile fyysisten joogasalien kanssa.
– Online-joogatunnit on suunnattu niille, jotka syystä tai toisesta eivät pääse lähtemään joogasalille, mutta haluavat silti harjoitella ohjatusti ja osana ryhmää.