Jokereiden pelaajaluetteloa tuuletetaan nyt toden teolla. Tänään julkaistun tiedotteen mukaan Jokerit ja puolustaja Santeri Saari ovat purkaneet tätä ja ensi kautta koskevan sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Saari, 20, on Jokereiden kasvatti, joka siirtyi seuraan jo kymmenvuotiaana. Puolustaja voitti juniorivuosinaan kaksi C- ja yhden B-nuorten SM-kullan. Hän on St. Louis Bluesin NHL-varaus kesältä 2013.
Saari teki debyyttinsä miesten joukkueessa kaudella 2012-13. Ensimmäisen maalinsa hän iski edustusjoukkueessa tällä kaudella, kun hän osui runkosarjaottelussa Metallurg Novokuznetskia vastaan. Puolustaja pelasi alkukauden aikana lainassa Ruotsin Allsvenskan-joukkue Karlskogan riveissä. Hän teki 18 ottelussa tehot 0+5.
– Olen pelannut kymmenen vuotta Jokereissa. Fiilikset ovat haikeat, mutta olen kiitollinen, että olen saanut olla ammattimaisten valmentajien alaisuudessa ja organisaatiossa, jossa kaikki on hoidettu aina viimeisen päälle, Saari sanoi.
– Tällä kaudella vastuu on jäänyt pieneksi. Haluan päästä urallani eteenpäin ja tarvitsen paikan, jossa tämä on mahdollista. Itselleni se on tässä vaiheessa kaikkein tärkeintä.
– Jokerisydän ei kuitenkaan koskaan lakkaa sykkimästä. Toivon joukkueelle menestystä loppukaudelle, puolustaja päätti.
Saari pelasi syksyn ja talven aikana KHL:n debyyttikaudellaan yhdeksän ottelua. Hän oli miehistössä usein seitsemäs puolustaja, jonka peliaika ei kohonnut muiden tasolle. Nuorelle pelaajalle kehityksen kannalta kaikki kaikessa on päästä pelaamaan.
– Haluamme antaa Santerille mahdollisuuden löytää oikeanlaisen roolin, joka auttaa häntä kehittymään maksimaalisella tavalla tässä vaiheessa uraa. Kiitämme Santeria vuosista Jokereissa ja toivomme hänelle menestystä tulevaisuuteen, sanoi Jokereiden GM Jari Kurri.