Jokerikapteeni Niko Kapanen pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa tänään keskiviikkona, kun Jokerit kohtaa Hartwall Arenassa Dinamo Minskin.

Kapanen loukkasi polvensa viime keväänä pudotuspelisarjassa juuri Dinamoa vastaan ja sentterin kausi päättyi siihen. Pitkä kuntoutusjakso on nyt saatu päätökseen ja keskiviikkona kokenut hyökkääjä palaa Jokereiden kokoonpanoon.

– Niko on tärkeä pelaaja ja johtaja tälle joukkueelle. On hienoa saada hänet mukaan viime kevään loukkaantumisen jäljiltä, sanoo joukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund.

Helsinkiläisjoukkue on aloittanut kauden kolmella peräkkäisellä voitolla ja on KHL:n ainoa puhtaan pelin joukkue. Sunnuntaina Hartwall Arenassa kaatui viime kauden runkosarjavoittaja TsSKA Moskova lukemin 3-0. Jokerit pelaa keskiviikkona viimeisen kotiottelunsa ennen ensi viikon vieraskiertuetta.

– Kausi alkaa aina nollista, joten on ollut hyvä saada pisteitä heti kärkeen. Tarina on kuitenkin vasta hyvin alussa, Westerlund muistuttaa.

Niko Kapasen paluun myötä Jokereiden ketjut elävät hieman keskiviikkoillan kotiottelussa Dinamo Minskiä vastaan. Myös Topi Jaakola on jälleen mukana.

Kapanen pelasi viimeksi maaliskuun alussa juuri Dinamoa vastaan läntisen konferenssin puolivälieräsarjassa. Polvivamma pakotti sentterin leikkauspöydälle ja pitkä kuntoutusjakso on vihdoin saatu päätökseen. Kapanen pelaa tänään Jere Sallisen ja Pekka Jormakan keskellä.
Jaakola huilasi lauantain TsSKA-ottelun ja tekee nyt paluun kokoonpanoon Daine Toddin pakkipariksi. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Eetu Pöysti ja Oskari Korpikari. Pöystin paluu ajoittuu syys-lokakuulle, Korpikarin tilannetta seurataan päivä kerrallaan. Huilivuorossa ovat puolustajista Jesper B. Jensen sekä hyökkääjistä Tommi Huhtala ja Saku Salminen.
Nollapelin lauantaina TsSKA:ta vastaan torjunut Henrik Karlsson jatkaa maalilla. Hänen kahden ottelun torjuntaprosenttinsa 97,3 on koko KHL:n paras. Karlsson torjui voiton myös Severstalista viime viikon sarja-avauksessa tiistaina.
Jokerit on läntisen konferenssin kärkipaikalla tasapisteissä Medvescak Zagrebin ja Dynamo Moskovan kanssa. Helsinkiläisillä on alla kolme ottelua, kun kahdella muulla kärkiryhmällä on takana jo neljä peliä. Voitolla Jokerit palaisi takaisin koko sarjan kärkeen.
Dinamo Minsk saavutti pisteen sarja-avauksessa Spartak Moskovaa vastaan, mutta on hävinnyt tämän jälkeen SKA Pietarille 1-2 ja Dinamo Riialle 0-4. Viime kaudella valkovenäläisjoukkue oli yksi sarjan tehokkaimpia joukkueita ja iski maaleja etenkin ylivoimalla. Kotiottelussa Riikaa vastaan se loi paikkoja, mutta kolisutteli paljon maalirautoja.
Illan ottelu Hartwall Arenassa alkaa klo 18.30.
Hartwall Arenan ovet aukeavat klo 17.00. Jokerit toivottavat fanit tervetulleiksi kannustamaan joukkue neljänteen peräkkäiseen voittoon.
Liput: Lippupiste, tai paikan päältä hallilta.
Kokoonpano tänään:
18 Jesse Joensuu – 41 Mathis Olimb – 50 Juhamatti Aaltonen
9 Niklas Hagman – 93 Peter Regin – 51 Brandon Kozun
76 Jere Sallinen – 39 Niko Kapanen – 25 Pekka Jormakka
14 Tomi Mäki – 13 Petteri Wirtanen – 28 Jani Rita
55 Atte Ohtamaa – 47 Ville Lajunen
4 Ossi Väänänen – 36 Philip Larsen
6 Topi Jaakola – 3 Daine Todd
1 Henrik Karlsson (31 Riku Helenius)