Tamperelainen muusikko Jukka Törmä on kuollut 64-vuotiaana.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti. Tiedon Aamulehdelle on varmistanut Törmän puoliso Heli Lehtinen.

Törmä on tullut tunnetuksi monista eri kokoonpanoista, joista viimeisin oli Jukka Törmä & Tammelan Woima.

Tömä on saanut myös tunnustusta työstään. Hän voitti Katusoiton Suomen mestaruuden vuonna 1999, Juomalaulun Suomen mestaruuden vuonna 2000 ja Tapsan Tahdit vuonna 2002.

Tampereen Ukuleleorkesteri on julkaissut Facebookiin muistokirjoituksen, jossa ylistetään Törmää.

– Tamperelainen muusikko Jukka Törmä poistui joukostamme vaikean sairauden murtamana 24.11.2021, kirjoituksessa todetaan.

– Me Tampereen Ukuleleorkesterin jäsenet muistamme Jukan iloisena ja ystävällisenä kaverina, joka oli aina valmis jakamaan monikymmenvuotista kokemustaan musiikin saralta. Hänen vahva ja monipuolinen osaamisensa toi bändiimme oman ulottuvuutensa. Jukka oli mainio laulusolisti, ja hän hallitsi useita eri soittimia. Ukulelen lisäksi etenkin huuliharppu ja congat toivat hänen soittaminaan ukebändin soundiin oivallisen lisänsä.

Kirjoituksessa kehutaan etenkin Törmän positiivisuutta.

– Huolimatta pitkäaikaisista terveysongelmistaan ja liikuntarajoitteistaan Jukka säilytti myönteisen elämänasenteensa loppuun asti. Emme koskaan kuulleet hänen valittavan, päin vastoin. Raikuvan naurun säestämä ”ei tartte auttaa” oli hänen vakiolausahduksensa pitkienkin portaiden juurella. Muistamme Jukkaa lämmöllä ja toivotamme hänelle hyvää matkaa taivaalliseen orkesteriin.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Seura: Bettina Sågbom joutui kasvaimen vuoksi leikkaukseen – traaginen tapahtuma muistutti edesmenneestä aviomiehestä

Apu: Sami ja Varpu Hintsanen toteuttavat unelmaansa – muuttavat keväällä keskelle metsää: ”Liittyy varmaan ikääntymiseen”