[jwplayer]http://youtu.be/910stC5QhSs[/jwplayer]
Taru Sormusten Herrasta -kirjasarjasta on tehty elokuvatrilogia, lukuisia pelejä ja kaikenlaisia oheistuotteita. Loppua ei ole näkyvissä, sillä J.R.R. Tolkienin tarinat ovat ajattomia ja tuntuvat kiinnostavan kuluttajia loputtomasti. Peter Jacksonilta on tulossa lisää Tolkien-elokuvia ja pelejä tehtaillaan takuuvarmasti jatkossakin.
Tämä ei kuitenkaan ole huono asia, sillä aiheen ympärille rakennetuista peleistä uusin The Lord of the Rings: War in the North, on selkeää parhaimmistoa. Peli ei ole varsinainen megajättipotti, jota Tolkien-fanit saavat jäädä yhä odottamaan, mutta siinä on tärkeimmät palikat kohdillaan ja sen parissa viihtyy oikein mainiosti. Pelin kehittäneelle Snowblind Studiokselle toimintaroolipelien aihepiiri on tuttu, sillä se on aiemmin kehittänyt pelejä kuten Baldur’s Gate Dark Alliance ja Champions of Norrath.
War in the Northissa voit valita yhden kolmesta pelihahmosta: Samooja Eradan, kääpiösoturi Farin ja naispuolinen haltia Andriel. Tarinan alussa hahmot tapaavat Aragornin, joka antaa heille tehtäväksi kiinnittää vihillisen huomio muualle kuin Frodon ja muiden sormusten ritareiden matkaan. Samooja, haltia ja kääpiö lähtevät seikkailun täyttämälle matkalle varastamaan vihollisen huomiota ja sen myötä lopulta kohtaamaan Sauronin käskyläisen Agandaurin.
Kaikilla kolmella hahmolla on omat taitonsa, joita voi kehittää pelin aikana. Kerättävää tavaraa on matkan varrella erittäin runsaasti ja myös varusteita löytyy lähes joka lähtöön. Peli aloitetaan normaalilla vaikeustasolla, jonka jälkeen voi kokeilla taitojaan sankarillisella ja lopulta legendaarisella vaikeustasolla. Erityisen hyvä puoli tässä pelissä on se, että taidot ja varusteet seuraavat mukanasi kun pelaat pelin uudelleen haastavammalla vaikeusasteella. Ensimmäisellä läpipeluulla et välttämättä ehdi kehittää yhden hahmon taitoja loppuun, eli tasolle 40, saakka, mutta toisella kerralla se on jo täysin mahdollista.
Peli ei ole liian vaikea ns. kasuaalipelaajalle. Taistelumekaniikka on sujuvaa ja jos jossakin kohdassa kaverina on pelkällä tekoälyllä varustetut seuralaiset ja eteneminen on liian haastavaa, aina voi siirtyä onlineen, jossa vaikeat kohdat selvitetään sutjakkaasti asiantuntevan peliseuran avulla. Omallakin koneella voi toki pelata kaverin kanssa.
Pelissä on kaksi haastekarttaa, joissa voit nostaa kokemuspisteitäsi ja samalla taitotasoasi. Älä kuitenkaan poistu haasteesta kesken taistelun, sillä silloin menetät siihen asti keräämäsi pisteet. Aaltojen välillä ruudussa näkyy laskuri, jonka aikana sinun tulee poistua haasteesta, jos haluat pitää haasteessa ansaitsemasi pisteet.
Graafisesti peli on hyvää keskitasoa. Äänissä on pyritty noudattelemaan elokuvasta tuttujen hahmojen äänensävyjä ja sangen lähelle niissä päästäänkin Aragornin, Elrondin, Arwenin ja Bilbon hahmoissa, joiden kanssa pelin aikana keskustellaan.
Teknisesti pelissä on muutamia bugeja, jotka voivat haitata pelikokemusta. Peli tallentaa automaattisesti etkä voi valita omia tallennuskohtia, joten jos esimerkiksi hahmosi kuoleman jälkeen peli jatkuu siten että vastustajasi (joka sinun täytyy kukistaa) ei ilmaannu paikalle ollenkaan, ainoa keino päästä pelissä eteenpäin on siirtyä onlineen ja etsiä sieltä peli, joka on melkein samassa vaiheessa kuin omasi, ja edetä ihmispelaajan kanssa samaan kohtaan. Kun olette selvittäneet tämän kohdan, voit jatkaa peliä. Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä, ainoa vaihtoehtosi on aloittaa koko peli alusta.
Pienistä ongelmista huolimatta peli on viihdyttävä ja sen jaksaa hyvin pelata kaikilla vaikeustasoilla läpi, sillä kuten aiemmin mainittiin, hahmon taidot ja aseet kehittyvät yhä paremmiksi ja örkkien mättö on aina hauskempaa kunnon tuhovoiman kera. Pienenä miinuksena voisi tosin mainita, että legendaarisella vaikeusasteella odottaisi vihollisten olevan huomattavasti vaikeampia, suhteessa oman hahmon kehittyneisiin taitoihin. Pelaaminen on siinä vaiheessa hauskaa, mutta kenties jo liiankin helppoa. Peli on kokonaan englanninkielinen.
Lajityyppi: Toiminta/roolipeli
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 9.11.2011
Testialusta: PlayStation 3
Muut alustat: Xbox 360, PC
Kehittäjä: Snowblind Studios
Julkaisija: Warner Bros Interactive
Pelaajamäärä: 1-2 (verkossa 2-3)
Muut tiedot: HDTV 720p, värähtelytoiminto