Äänien harmoniaa Club For Fiven tyyliin

Lähes kymmenen vuoden ajan a cappella -yhtye Club For Five on tarjonnut kuuntelijoilleen ainutlaatuisia musiikkihetkiä. Bändin äänet tulevat ihmisäänistä ja niitä on vaikea vastustaa, kun ääniharmoniat yhtyvät. Nyt Club For Five tulkitsee You’re The Voice -levyllään megatähtien hittejä.

Club for Five on helsinkiläinen a cappella -lauluyhtye, joka syntyi vuonna 2000 kaveripiirin pohjalta. Yhdeksän vuotta myöhemmin jäsenet elättävät itsensä juuri musiikin voimalla.

Viiden laulajan, Maija Sariolan, Susanna Hietalan, Tuomas Aholan, Jouni Kanniston ja Tuukka Haapaniemen yhtyeessä ääni syntyy ihmisäänistä. Yhtyeen jäsenet jäljittelevät tarkasti erilaisten soittimien ääniä ja laulavat samaan aikaan.

Yhtyeen musiikkiura lähti käyntiin vuonna 2001, kun Club For Five voitti Tampereen Sävel -yhtyelaulukilpailun.

– Päätimme silloin, että haluamme tehdä tästä kokopäivätyön ja kehittyä ammattimaiseen suuntaan. Club For Five on ihmisäänien, tunteiden ja musiikin harmoniaa. Yhtyeessä saundit ja äänet sointuvat yhteen. Jos yksikin jäsen on sairas, emme voi esiintyä. Tottahan se on, että kitaran voi helposti korjata, mutta Club For Five on ihan erilainen ihmisinstrumenttijuttu, Jouni Kannisto muistuttaa.
 
Yhtye on kiertänyt Kiinassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa esitellen ääniensä harmoniaa ja niittänyt samalla suurta suosiota.

– Konserteissa toivomme, että kuuntelijat tuntevat syvällisiä hetkiä elämästä, hetkistä ja musiikista. Haluamme, että konserttimme liikuttaisivat ja antaisivat ainutlaatuisia kokemuksia kuuntelijoille, Tuomas Ahola jatkaa.
 
Yhtyeen kolme aikaisempaa levyä ovat myyneet Suomessa kultaa ja tuoreelle You’re The Voice -levylle toivotaan samanlaista menestystä.

– Nyt teemana ovat erilaiset äänet ja tunteelliset hetket. Jokaisella meillä on ääni ja se on hyvin ainutlaatuinen. Oman äänen kuuluminen hetkissä ja tilanteissä on tärkeää, siksi levyn nimeksi nousi You’re The Voice, Maija Sariola summaa.

Megahittejä ja suuria tunteita

You're The Voice -albumi koostuu yhtyeen uusista versioista esimerkiksi Dire Straitsin, Genesiksen, David Bowien, Kate Bushin ja U2:n tuotannosta.
 
– Aluksi pelotti ottaa uuteen tulkintaan megatähtien kappaleita, koska ne ovat jo todella hienoja ikihittejä. Nyt a cappella -saundit toivat hitteihin kokonaan uutta sielua. Ei enää hävetä, että päätimme ottaa kappaleet uudelleentulkittaviksi. Päinvastoin, oli hienoa löytää biiseistä uusia puolia, Kannisto jatkaa innostuneena.

Levynteko lähti liikkeelle Dire Straitsin Brothers In Arms -ikihitistä. Yhtye esitti kappaleen viime vuonna Plan-gaalassa.

– Dire Straitsin Mark Knopflerin teksti kosketti meitä syvästi, ja tuntui, että klassikko heräsi uudelleen eloon ajankohtaisempana kuin koskaan. Innostuimme etsimään muitakin elämäämme vahvasti koskettaneita kappaleita ja omaa musiikillista näkökulmaamme niihin. Tavallaan ikihitti antaa kokonaan uudet kasvot ja sielun yhtyeellemme, Tuukka Haapaniemi summaa tuntojaan.

Club For Fiven tuoreella levyllä vierailee myös laulaja Johanna Kurkela, joka itsekin innostui kvartetin harmonioista. Tähdet yhdistävät jälleen voimansa You're The Voice – julkaisukonserteissa.

Kurkela tulkitsi lauluyhtyeen säestämänä Metallican legendaarisen megahitin Nothing Else Matters.

– Rakastan heidän musiikkiaan ja tulkintojaan. Välillä sitä vain jää kuuntelemaan bändin ääniä ja unohtaa itse laulaa. Myönnän, että projektin myötä minusta tuli suuri a cappella -musiikin fani. Sisälläni on rakkaus rajua rokkia kohtaan, mutta Club For Fiven musiikki on todella ainutlaatuista ja rauhoittavaa, Kurkela lisää.

TIMO REPO, TEKSTI

Janne ”Nacci” Tranbergin hurja tarina - lue e-kirja ilmaiseksi!
Janne ”Nacci” Tranbergin hurja tarina - lue e-kirja ilmaiseksi!