Sunnuntaina pidettyjen presindentinvaalien ensimmäisen kierroksen kahdeksan virallisen ehdokkaan lisäksi äänestyslippuihin ilmestyi jälleen kerran myös paljon muutakin kuin pelkkiä numeroita. Ehdokaslistan ulkopuolinen kestosuosikki on ollut jo useissa vaaleissa Aku Ankka, ja myös tällä kertaa Ankkalinnan sankari sai runsaasti ääniä. Vaikka A. Ankan virallista kokonaisäänisaalista ei ole julkaistu, olisi tomera Ankka ollut usean sadan suomalaisen mielestä paras mies Suomen seuraavaksi presidentiksi.
Toinen vaaleista toisiin tasaisesti ääniä keräävä on ns. kirkkovene, mutta tämä piirretty symboli hävisi selvästi sarjakuvasankarille. Hajaääniä saivat myös mm. edesmennyt presidentti Urho Kekkonen, Popedan Pate Mustajärvi, elokuvien agentti James Bond, sarjakuvahahmot Mustanaamio ja Batman, Mötley Crüen basisti Nikki Sixx ja natsijohtaja Adolf Hitler.
Myös viralliselta ehdokaslistalta löytyneiden numeroiden oheen jotkut luovat persoonat olivat innostuneet lisäämään pientä ekstraa. Varsinkin Pekka Haaviston kannattajat kunnostautuivat korostamalla suosikkinsa numeroa erilaisin piirroksin. Ehdokkaan numeron ympäriltä ja vierestä löytyi esimerkiksi kukkia, sydämiä ja hymiöitä. Kaikki ylimääräinen äänestyslippuun piirretty tosin manee täysin hukkaan, sillä äänestysliput joista löytyy jotain muuta kuin numero, hylätään automaattisesti.
Vaalien toinen kierros järjestetään 5. helmikuuta.