Yhdysvaltalainen Sherry Johnson joutui raiskauksen uhriksi ollessaan vain kymmenenvuotias. Tyttö tuli raskaaksi, ja hänen vanhempansa päättivät, että paras tapa välttyä lastensuojeluviranomaisten tutkinnalta ja sotkuiselta oikeusjutulta oli naittaa tyttö raiskaajalleen. Tuleva aviomies oli noin 20-vuotias.
– Minut pakotettiin siihen. Äitini kysyi, haluanko mennä naimisiin. Kysyin häneltä, mikä on avioliitto ja kuinka osaan käyttäytyä kuin vaimo, tyttö muistelee.
Vihkiluvan antaneet viranomaiset olivat tietoisia tytön iästä. Sherry kertoo, että tuomari päätti, että raiskaajan kanssa solmittu avioliitto on riittävä syy lopettaa raiskaustutkimukset.
– Haluamme vain sinun menevän naimisiin, tuomari oli todennut.
Sherry synnytti esikoisensa kymmenenvuotiaana. Hän sai raiskaajamiehensä kanssa yhteensä yhdeksän lasta. Lopulta avioliitto ei kestänyt, mutta ehti pilata hänen lapsuutensa. Perhe-elämä myös keskeytti hänen koulunkäyntinsä. Muistellessaan menneisyyttään lapsena, joka kasvatti lapsia, tyttö sanoo elämän olleen hirveää.
Tänään Sherry kampanjoi lapsiavioliittojen kieltämiseksi Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä Floridan osavaltiossa, josta Sherry on kotoisin, vihitään yhä viikottain alle 16-vuotiaita. Vanhempien luvalla solmitut lapsiavioliitot ovat laillisia useissa osavaltioissa. Arvioiden mukaan jopa 250 000 alle 18-vuotiasta vihittiin Yhdysvalloissa vuosien 2000 ja 2010 välillä.
(Kuvituskuvan tyttö ei ole Sherry Johnson)
Lähde: The New York Times