[jwplayer]http://youtu.be/ktaaqPRHsRQ[/jwplayer]
Angry Birdsit muuntuvat nyt myös karamelleiksi, kun Fazerin ja Rovion yhteistyösopimuksen johdosta kehiteltiin kaksi uudenlaista karkkipussia.
– Angry Birds -hahmojen luonne sekä näkyy että maistuu. Fazer Angry Birds -makeisia valmistetaan jo täyttä häkää Fazerin makeistehtaalla Lappeenrannassa. Fazer Angry Birds -makeispusseja on kaksi erilaista: yhdessä kokoontuu lintulauma ja toisessa juonivat possut munineen ja rakennuspaloineen. Uutuusmakeiset ovat Fazerin ja Rovio Entertainmentin strategisen yhteistyösopimuksen ensimmäinen konkreettinen tuotos, kerrotaan Fazerilta.
– Olemme todella ylpeitä saadessamme esitellä Fazer Angry Birds -makeiset, jotka edustavat sekä Fazerin makuelämyksiä parhaimmillaan että kekseliästä tuotekehitystä uuden kumppanimme Rovion kanssa, sanoo Pekka Rantala, Fazer Leipomot & Makeiset liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja.
Rantalan mukaan kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia yhdistämään makuelämykset viihteeseen.
– Etsimme jatkuvasti sopivia kumppaneita kansainvälisille kasvutavoitteillemme sekä uusia tapoja hyödyntää makeisbrändejämme. Strateginen yhteistyö maailmanlaajuisesti menestyvän Rovion kanssa on meille ainutlaatuinen mahdollisuus, hän jatkaa.
Uutuusmakeisissa Angry Birds -hahmojen luonne näkyy ja maistuu
Uutuusmakeisten maut ja muodot ovat olleet etusijalla suunnitteluprosessissa. Siksi Fazerin tuotekehittäjät ja Rovion suunnittelijat ovat luoneet ne alusta asti yhdessä.
– Tavoitteenamme on ollut päästä mahdollisimman lähelle Angry Birds -maailmaa ja hahmojen luonnetta myös makumaailmassa. Värikkäissä ja kirpakoissa linnuissa maistuvat mansikka, lime, appelsiini, metsämarja sekä pirteällä sitruunalla täytetty kola. Possut ovat omenan- ja päärynänmakuisia. Sokerikuorrutetut munat kätkevät sisälleen pehmeän karamellisydämen, ja rakennuspalat ovat sitruunan-, passionhedelmän- ja ananaksenmakuisia, Rantala kertoo innostuneesti.
– Pehmeiden makeishahmojen oikean muodon löytämiseksi valmistettiin myös erikoismuotit, joita varten piirrettiin omat Angry Birds -mallit, Rantala kertoo.
Fazer Angry Birds -makeispusseja on kaksi erilaista: yhdessä seikkailevat linnut, ja toisessa possut. Tarinan mukaisesti possut ovat ryöstäneet lintujen munat, ja kätkeneet ne rakennuspalojen sekaan omiin possupusseihinsa. Makeisissa on käytetty vain luonnollisia makuja. Fazer Angry Birds -makeispussin koko on 150 g. Makeiset tulevat myyntiin kesäkuun alusta alkaen kautta maan.
Fazer ja Rovio Entertainment solmivat tammikuussa strategisen yhteistyösopimuksen Fazer Angry Birds -makeisten valmistamisesta, myynnistä ja markkinoinnista. Yhteistyöhön kuuluu myös laajamittaista sosiaalisen median ja Angry Birds -peliympäristön hyödyntämistä. Fazerilla ja Roviolla on aiempaa yhteistyökokemusta makeisten ja pelimaailman menestyksellisestä yhdistämisestä Fazerin lanseerattaessa Tyrkisk Peber Volcano -makeiset syksyllä 2011.