Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson, 55, vietiin sunnuntaina rutiinitesteihin St Thomasin sairaalaan Lontoossa heltymättömien koronavirusoireiden takia — koronavirus diagnosoitiin 11 päivää sitten.

Pääministeri twiittasi astasta eilen.

— Menin sairaalaan rutiinitesteihin eilen illalla lääkärini ohjeiden mukaisesti, sillä koen vieläkin koronavirusoireita. Olen hyvällä mielellä ja pidän yhteyttä tiimiini, kun taistelemme virusta vastaan ja pidämme ihmiset turvassa.

Boris Johnson

@BorisJohnson
Last night, on the advice of my doctor, I went into hospital for some routine tests as I’m still experiencing coronavirus symptoms. I’m in good spirits and keeping in touch with my team, as we work together to fight this virus and keep everyone safe.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täällä.

Johnson siirrettiin myöhemmin tehohoitoon oireiden vakavoituessa ja on tiedottajan mukaan tällä hetkellä erinomaisessa hoidossa, kertoo Brittimedia BBC. Pääministerille annetaan lisähappea, mutta hengityskoneelle ei ole tarvetta.

Ulkoministeri Dominic Raabia on pyydetty toimimaan tarvittaessa pääministerin sijaisena.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump toivotti pikaisia paranemisia puheessaan.

— Haluan lähettää parhaimmat terveiset hyvälle ystävälleni, ja kansakuntamme ystävälle, pääministeri Boris Johnsonille. Olemme surullisia kuullessamme, että hänet on viety tehohoitoon tänään iltapäivällä. Amerikka rukoilee hänen puolestaan — hän on vahva, määrätietoinen mies, joka ei luovuta.

The White House 45 Archived

@WhiteHouse45
America's prayers are with Prime Minister Boris Johnson. 🇺🇸🇬🇧

Jos video ei näy, katso se täällä.