Coca-Cola avaa 125. juhlavuotensa kunniaksi ”The Vault of the Secret Formula” -näyttelyn, jonka vetonaulana toimii maailmankuulu ja salainen Coca-Cola-resepti. Yleisö pääsee ensi kertaa lähelle Coca-Colan salaista virvoitusjuomareseptiä.
Historian tarkimmin varjeltu salainen resepti
Kun Dr. John S. Pemberton kehitti Coca-Colan vuonna 1886, juoman resepti pidettiin visusti salassa. Vasta kun Ernest Woodruff ja ryhmä muita sijoittajia ostivat yrityksen 1919, resepti kirjoitettiin paperille. Resepti tallennettiin New Yorkin Guaranty-pankkiin aina vuoteen 1925 asti, jolloin se siirrettiin SunTrust -pankin holviin Atlantaan.
Coca-Cola-juoman tarkoin varjeltu reseptiä ei ole siirretty 86 vuoteen. Juoman 125- juhlavuoden kunniaksi Coca-Cola jakaa historiansa näyttelyvieraiden kanssa ennennäkemättömällä tavalla. The Coca-Cola Company -yhtiö tuo mystisen menestysreseptin sisältävän holvin World of Coca-Cola -pysyväisnäyttelyyn Atlantassa, jonka 90 000 neliön tilat esittelevät Coca-Colan historiaa ja toimintaa. Kukaan ulkopuolinen ei ole koskaan aikaisemmin päässyt näin lähelle Coca-Cola-juoman salaista reseptiä.
Uusi näyttely tähdittää Coca-Colan 125-vuotisjuhlaa
”The Vault of the Secret Formula” -näyttelyssä kävijät saavat tietoa Coca-Colan tarkimmin varjellusta salaisuudesta. Multimediaesitys kuljettaa katsojat retkelle Coca-Colan vivahteikkaaseen historiaan ja tarinoihin. Lisäksi näyttelyssä raotetaan verhoa salamyhkäisen reseptin syntyvaiheista, ja katsojat pääsevät lähemmäs reseptiä kuin koskaan. Lisäksi vierailijoilla on mahdollisuus kehittää omat Coca-Cola -reseptinsä.
kertoo Coca-Cola-yrityksen toimitusjohtaja Muhtar Kent.