Geeniruiske, joka sisältää nikotiinia vastaan taistelevia ainesosia, saattaa auttaa miljoonia tupakoitsijoita pääsemään eroon tavastaan, uskovat tutkijat. Daily Mailin mukaan vain yksi ruiske voisi antaa elämän läpi kestävän suojan nikotiiniriippuvuutta vastaan.
Aikanaan ruiske voitaisiin antaa jo lapsille, jotta he eivät koskaan jäisi koukkuun tupakkaan. Tätä geneettistä rokotetta on testattu tähän mennessä vain hiirillä, mutta tutkijoiden mukaan tutkimukset ihmisillä voidaan aloittaa kahden vuoden sisällä. Ruiskeen sisältämät geenit on ”ohjelmoitu” tuottamaan vasta-aineita nikotiinille jo ennen kuin se saavuttaa aivot ja laukaisee mielihyvätuntemuksen.
Tupakanpolton lopettaminen käy siis vaivatta, koska se ei enää tuota mielihyvää. Rokote myös huijaa maksaa niin, että se tuottaa jatkuvasti vasta-aineita vereen, joten sen tarjoama suoja on elinikäinen.
Tutkimus on yhä varhaisessa vaiheessa. Tarvittavat laajat tutkimukset merkitsevät sitä, että rokote tulee markkinoille aikaisintaan viiden vuoden päästä. Jos se kuitenkin todetaan turvalliseksi ja tehokkaaksi, se voitaisiin tulevaisuudessa sisällyttää kouluissa annettavien rokotteiden joukkoon, jotta nuoret eivät koskaan alkaisi tupakoida.
Lähde: Tohtori.fi