Amerikkalaisella presidentiksi pyrkivällä multimiljonäärillä ja Diili-ohjelmasta tutulla Donald Trumpilla on erityisen jyrkkä mielipide musliminaisista.
Republikaanien presidenttiehdokaskampanjassa toiselle sijalle pudonnut Trump täräytti viime maanantaina New Hampshiren vaalitapahtumassa musliminaisten käyttävän burkhaa vain koska he ovat liian laiskoja meikkaamaan.
Trump sanoi, että Yhdysvaltojen pitäisi lopettaa ”vapauden” vienti maihin, joissa väliintulo ei ole ennenkään tuottanut tulosta. Eikä Yhdysvaltojen pitäisi yrittää vapauttaa heitä, joilta vaaditaan perinteistä päästä varpaisin ulottuvan burkhan käyttöä.
Burkhat ovat aiheuttaneet keskustelua monissa maissa kuten Ranskassa, Australiassa sekä jopa joissakin islamilaisissa maissa. Jotkut väittävät sen olevan epäoikeudenmukaista naisille, kun taas toiset väittävät sen olevan kulttuuriin ja uskontoon kuuluva perinne, joka tulee säilyttää.
Naiset ovat sanoneet Trumpille, että he haluavat pitää burkhaa koska ovat pitäneet sitä tuhansia vuosia ja ihmettelevät miten kukaan voisi kieltää heitä pitämästä sitä.
Trump pysyy silti tiukasti omassa kannassaan, jonka mukaan naiset pitävät burkhaa vain laiskuuttaan meikata.
– Fakta on, että se on helpompaa. Sinun ei tarvitse laittaa meikkiä. Katso kuinka kauniilta kaikki näyttävät. Eikö se olisi helpompaa? Eikö? Eikö se olisi helppoa? tylytti Trump.
Trump vielä jatkoi kääntämällä koko skenarion vitsiksi esittämällä burkhaa käyttävää naista.
– Olisin näin, olen valmis kulta, mennään!