Oscar-voittaja Ben Affleck (Argo) nähdään pääosassa hänen itsensä ohjaamassaan historiallisessa rikosdraamassa Live by Night. Lisäksi Affleck on laatinut elokuvan käsikirjoituksen, joka perustuu Dennis Lehanen palkittuun menestyskirjaan. Kyseessä on näiden kahden bostonilaistaustaisen tekijän toinen yhteistyö Affleckin esikoisohjauksen Gone Baby Gone jälkeen.

Affleckin esittämä Joe Coughlin on ensimmäisen maailmansodan veteraani, joka on sodasta kotiuduttuaan ryhtynyt rikolliselle uralle, vaikka on Bostonin apulaispoliisipäällikön poika.

Bostonissa on meneillään italialaisen ja irlantilaisen mafian kova vastakkainasettelu, joka uhkaa eskaloitua hetkellä minä hyvänsä. Rakastuttuaan väärään naiseen, joutuu Joe osaksi kahden mafian valtataistelua. Vankilasta vapauduttuaan Joe jättää Bostonin kylmät talvet
ja ryhtyy apureineen valtaamaan Floridan hämäriä bisneksiä.

Live by Night on kiinnostava ja uskottava rikosdraama kieltolain aikakaudesta 1920- ja 30-luvulla. Näyttelijänä varsin yksipuolinen Affleck osoittaa neljännellä ohjaustyöllään osaavansa tehdä keskimääräistä kiinnostavampia ja koukuttavia suurelle yleisölle suunnattuja elokuvia.

Ensi-ilta: 13.01.2017
Ikäraja: 16
Pituus: 129 min.
Ohjaus: Ben Affleck
Käsikirjoitus: Ben Affleck, Dennis Lehanen kirjaan perustuen
Näyttelijät: Ben Affleck, Elle Fanning, Brendan Gleeson, Chris Messina, Sienna Miller,
Zoe Saldana, Chris Cooper
Kuvat: WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC.