Käsikirjoittajana (Good Will Hunting) ja tuottajana (Argo) Oscar-palkinnot voittanut Ben Affleck tunnetaan suuren yleisön keskuudessa kuitenkin parhaiten näyttelijänä. Tällä kertaa vähäeleinen Affleck on pääosassa elokuvassa The Accountant, jonka on ohjannut Gavin O’Connor (Miracle, Pride and Glory ja Warrior).
Christian Wolff (Affleck) on autistinen matemaattinen nero, joka tulee paremmin toimeen numeroiden kuin ihmisten kanssa. Hän pyörittää pientä kirjanpitotoimistoa, joka toimii kulissina yhdelle maailman vaarallisimmista rikollisjärjestöistä.
theaccountant-2
Kun Ray Kingin (J. K. Simmons) johtama valtiovarainministeriön rikostorjuntayksikkö alkaa päästä Christianin kannoille, hän ottaa vastaan toimeksiannon huippuluokan robotiikkayritykseltä, jonka taloushallinnassa työskentelevä Dana (Anna Kendrick) on löytänyt miljoonien dollarien epäselvyyksiä yrityksen tilikirjoista. Pian Christian ja Dana huomaavat olevansa vaarassa.

The Accountant on poikkeuksellisen hyvin onnistunut Jason Bourne -tyyppinen toimintaelokuva, jonka parhaimpia ansioita on harvinaisen syvälliseksi rakennettu ristiriitainen päähenkilö. Lisäksi elokuvan jännittävä ja runsaasti käänteitä tarjoava juoni pitää katsojan hyvin otteessaan.
theaccountant-3
The Accountant ei kuitenkaan päästä katsojaansa helpolla. Aivoja ei kannata jättää narikkaan, vaan monimutkainen juoni vaatii hereillä pysymistä. Lisäksi taloushallinnan terminologiaa ymmärtämätön katsoja saattaa paikoitellen pudota kyydistä.

Ensi-ilta: 11.11.2016
Ikäraja: 16
Pituus: 128 min.
Ohjaus: Gavin O’Connor
Käsikirjoitus: Bill Dubuque
Näyttelijät: Ben Affleck, Anna Kendrick , J. K. Simmons, Jon Bernthal, Jean Smart, Cynthia Addai-Robinson, Jeffrey Tambor, John Lithgow
Kuvat: WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC.