Päijät-Hämeen poliisilaitoksen poliisipartio sai keskiviikkona tehtäväksi mennä Lahdessa Taapelikadulla sijaitsevaan kerrostaloon, jossa saadun ilmoituksen mukaan on mahdollisesti vanha palopommi.
Paikalla asunnossa ilmeni että kyseessä on todellakin sodanaikainen venäläinen lentopalopommi joka on ollut ratalangan varassa roikkumassa asunnon parvekkeella. Asukas kertoi palopommin kulkeneen suvussa jo 60 vuotta ja tänä kesänä vaimonsa oli kehottanut häntä hankkiutumaan siitä eroon.
Poliisin paikalle hälyttämä puolustusvoimien räjähderaivaaja totesi että kyseinen palopommi on täydessä räjähdelatauksessa ja näin ollen vaarallinen. Kerrostalossa räjähtäessään pommi olisi voinut saada aikaan suurta tuhoa. Puolustusvoimat siirsi pommin alueellensa ja suoritti sen hävityksen.
Päijät-Hämeen poliisilaitos muistuttaa, että kaikki sotilasräjähteet ovat tehty tappamista varten ja siksi ne ovat vaarallisia. Löydettäessä niihin ei tule koskea, sillä vanhatkin pommit voivat olla erittäin vaarallisia. Kaikista räjähdelöydöistä tulee ilmoittaa viipymättä hätäkeskukseen numeroon 112.