Tavarataloyhtiö Stockmann jätti saneeraushakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen maanantaina. Yhtiö perustelee hakemusta koronaviruspandemialla.

Yli viidennes yhtiön kaikista tunnetuista velkojista on alustavasti ilmaissut suhtautuvansa myönteisesti yrityssaneeraushakemuksen jättämiseen.

Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen kertoo yhtiön tiedotteessa, että tavoitteena on nyt turvata yhtiön toimintaedellytykset ja säilyttää työpaikat.

– Koronaepidemian vuoksi olemme valitettavasti tilanteessa, jossa joudumme etsimään uusia keinoja viedä Stockmann-konsernia eteenpäin, Latvanen kertoo.

Vaikeuksia jo ennen koronaa

Tavarataloyhtiö on tarponut syvässä kriisissä jo hyvän aikaa ja viime vuonna apuun kutsuttiin yrityselämän kovimpana pidetty kriisinratkaisija Lauri Ratia.

Stockmannin hallituksen puheenjohtajana toimiva Ratia kertoo yhtiön tiedotteessa, että Stockmannilla on tehty erittäin rajusti töitä yhtiön liiketoiminnan kehittämiseksi ja uudistamiseksi, jotta liiketoimintojen tulos käännetään kasvuun vuoteen 2021 mennessä.

Ratian mukaan keväällä 2019 tehdyt strategiset valinnat ovat osoittautuneet oikeiksi ja konsernin liiketoiminta on kehittynyt vuonna 2019 sekä tammi-helmikuussa 2020 tavoitellulla tavalla.

– Koronaepidemian aiheuttama ennennäkemätön tilanne johti kuitenkin tilanteeseen, jossa asiakasmäärien lasku on ollut erittäin voimakasta ja yhtiön kassavarat ovat ehtyneet. Tässä erittäin vaikeassa tilanteessa yhtiön hallitus on päättänyt Stockmannin hakeutumisesta yrityssaneeraukseen, Ratia kertoo.

Hän kuitenkin korostaa, että yhtiön näkemyksen mukaan Stockmann-konsernilla on yhä olemassa edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Lähde: HS

Kuva: Kuvakaappaus, Instagram