Hyvästi vaateongelmat!
Vinkkejä toimivan vaatevaraston luomiseen
Kaappi tulvii vaatteita, mutta puoletkaan eivät ole nähneet päivänvaloa vuosiin. Hyllyltä löytyy monta ihanaa hametta, mutta ei lainkaan yläosaa suosikkiluomuksille. Alennusmyynneistä pilkkahintaan hankituissa paidoissa saattaa roikkua vielä hintalappu. Vaikka sopivaa tilaisuutta käyttää ihastuttavaa bilemekkoa ei ole vielä tullut, kutsu sellaiseen putoaa varmasti pian postilaatikkoon tai Facebookin tapahtumalistaukseen. Siis bileitähän riittää vaikka muille delegoitavaksi, mutta juuri tämä mekko ei ole löytänyt vielä oikeaa tilaisuutta… Vai löytyykö sopivaa hetkeä ikinä?
Alennusmyynnit: vaaranpaikka vai potentiaalinen tilaisuus?
Toimivan vaatevaraston kokoaminen vaatii yllättävän paljon energiaa, sillä vaikka vaatekaappi olisi pullollaan kauniita vaatteita, näiden yhdistäminen ei ole aina yksinkertaista. Valitettavan monilla on myös tapana täydentää sekamelskaansa epämääräisillä vaatekappaleilla, kun tuotteet luukutetaan putiikeista ulos pilkkahintaan alennusmyyntien loppuhuipennusten aikaan. Ongelma ei ole kuitenkaan itse alennusmyynneissä, vaan tarjousten hyödyntämisessä järkevästi. Toisinaan edullinen hinta sekoittaa pään, ja mahdollisuus hankkia huikea määrä vaatteita vain murto-osalla niiden normaalihinnasta hiljentää järjen äänen. Kun tuote on edullinen, mieli toivoo sen sopivan omaa kehoa koristamaan.
Alennusmyyntien arvoa ei kannata silti suinkaan aliarvioida. Taitava shoppailija osaa valita parhaiten vaatevarastoa tukevat vaatekappaleet aina aluspaidoista pieniin piristäjiin. Monella himoshoppaajalla on luonnollisesti tapana tutustua liikkeiden valikoimiin jo reilusti ennen alennusmyyntien alkua, ja sännätä ostoksille heti alennusmyyntien ensimmäisinä päivinä hakemaan suosikkituotteet alennettuun hintaan. Alennusmyynneistä kannattaa myös bongailla seuraavan kauden trendejä, sillä vaatemerkit ujuttavat usein tulevia trendejä mallistoihinsa. Näin tarkkasilmäinen onnistuu nappaamaan uusia trendejä omaan tyyliinsä, kun muut vielä välttävät vieraita yksityiskohtia. On silti tärkeää kysyä itseltään, miksi kukaan ei ole ostanut kokeilemaani vaatetta.
Panostaminen perusvaatteisin helpottaa pukeutumisongelmien kanssa painiskelevaa
Vaatevalikoiman kokoaminen onnistuu helpoiten aloittamalla hyvän perustan luovista vaatekappaleista. Kokoelma yksivärisiä sekä lyhyt- että pitkähihaisia t-paitoja on tärkeä osa toimivaa vaatekaappia, kuten myös valikoima yksinkertaisia neuleita. Vaikka yksilöllisyys olisikin tärkeä osa omaa pukeutumista, yksinkertaiset vaatteet helpottavat vaatekaapin aarteiden yhdistelemistä toisiinsa. Myös ala-osavalikoiman kokoaminen kannattaa aloittaa yksinkertaisista housuista ja hameista, jotka tukevat esimerkiksi persoonallisia yläosia tai näyttäviä asusteita.
Vaatekaapin peruspilaria luodessa eräs tärkeimmistä avainseikoista on laatu, sillä laadukkaat perusvaatteet edesauttavat tyylikkään vaikutelman luomista, vaikka tyyliin miksailisikin edullisten mutta trendikkäiden vaateketjujen tuotteita. Vaatteet myös pysyvät kauniina ja ehjinä pidempään – mikä olisikaan hauskempaa kuin käyttää säästyneet varat kauden valloittavimpiin uutuustuotteisiin?
Värejäkin rakastavat voivat harkita vaatevaraston kokoamista hyvin neutraalien värien, kuten mustan, valkoisen ja beigen varaan. Trendejä seuraavan on näin helppo lisätä kauden värejä sekä kuvioita omaan perusvaatevarastoonsa ja kirkkaatkin printtikuviot toimivat osana omaa vaatevarastoa.
Piristävän säväyksen luominen onnistuu mieluisilla asusteilla ja persoonallisilla vaatekappaleilla
Kun vaatekaapin perusta on kunnossa, alkaa vaatteilla leikittelyn hauskoin osuus. Omaa persoonaa voi tuoda esiin vaikkapa erilaisten asusteiden, kenkien ja persoonallisten vaatteiden avulla. Moni suuntaa myös mielellään kirpputorille: ajatus ympäristöystävällisestä kuluttamisesta toteutuu ja toreilta voi tehdä erinomaisia löytöjä edulliseen hintaan.
Vaate- ja asustevarastosta kannattaa huolehtia hyvin, jotta aarteet ennen kaikkea näyttävät hyvältä pitkään, mutta myös koska hyväkuntoisten vaatteiden ja asusteiden kierrättäminen onnistuu huomattavan helposti. Pesuohjeiden noudattaminen on äärimmäisen tärkeää – huippumerkinkin paita saattaa venähtää käyttökelvottomaksi, jos pesuohjeet laiminlyödään. Myös kengistä huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää, ja esimerkiksi korkokengät kannattaakin pyyhkiä bileillan jälkeen sekä tarkistaa korkolappujen kunto.
Löydätkö kaapistasi seuraavat vaatekappaleet?
1. Valikoima hyvin istuvia lyhyt- ja pitkähihaisia peruspaitoja
2. Laadukas, neutraalin värinen neulepaita
3. Laadukkaat, neutraalin väriset housut
4. Omaa vartaloa imartelevat farkut, jotka toimivat sekä töissä että ulos lähtiessä
5. Hyvin istuva ja laadukas perushame, jonka yhdistäminen onnistuu sekä juhlaviin että arkisiin vaatteisiin
6. Klassinen syys-/kevättakki, joka sopii niin yöelämään suuntaamiseen kuin työhaastatteluunkin
7. Klassinen talvitakki
Perusvaatteita voit piristää seuraavin tavoin…
1. Muotia ahkerasti seuraava voi napata mukaansa kauden trendeihin keskittyneen lehden ja poimia suosikkinsa omaan vaatevarastoon.
2. Klassisen tyylin varaan vannova laajentaa perusvaatevalikoimaansa panostaen laadukkaisiin tuotteisiin, jotka pysyvät kauniina vuodesta toiseen.
3. Second hand -tuotteiden ystävä piristää perusvaatevalikoimaansa vierailemalla ahkerasti kirpputoreilla ja second hand -putiikeissa.
4. Asusteista innostunut bongaa esimerkiksi upeita kenkiä, kauniita huiveja tai persoonallisia koruja koristamaan tyyliään.
jalat_korkkarit2