Huippuartistien tähdittämä avajaiskonsertti Stadionation oli tarkoitus järjestää elokuussa.

Rakennussuojelulain nojalla suojeltu Helsingin olympiastadion on ollut suljettuna vuonna 2016 alkaneen peruskorjauksen vuoksi. Monien artistien tähdittämä avajaiskonsertti oli tarkoitus järjestää 7. elokuuta.

Koronapandemian vuoksi kaikki yli 500 henkilön tapahtumat on kuitenkin kielletty heinäkuun loppuun, joten konsertin järjestäminen elokuun alussa katsottiin liian riskialttiiksi.

– Olemme todenneet yhdessä tuumin, ettei konserttia olisi vastuullista järjestää silloin. Edelleen meille kaikista tärkeintä on artistien, yleisön ja myös meidän itsemme turvallisuus ja terveys, Nelonen Median tapahtumajohtaja Riikka Fagerholm kertoo Iltalehdelle.

Konsertin peruuntumisesta huolimatta stadion avautuu koronasäädösten puitteissa elokuussa. Stadionin vihkimisseremonia järjestetään 22. elokuuta ja se esitetään Nelosella ja Ruudussa.

Avajaiskonsertissa oli tarkoitus nähdä noin 20 tähtiartistia ja jopa satoja muita esiintyjiä. Stadionationiin kiinnitettyjä artisteja olivat muun muassa Apulanta, Chisu, Elastinen, Anna Puu, Kaija Koo, Maija Vilkkumaa, Pyhimys, Samuli Putro, Tuure Boelius ja Popeda.

Lähde: Iltalehti