Tunnettu toimittaja Ina Mikkola otti osaa maanantaina alkaneeseen Pride-viikkoon julkaisemalla omalle Instagram-tililleen kirjoituksen, jossa puolustaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Värikkäitä ja iloisia vintage-vaatteita rakastava Mikkola rinnastaa oman seksuaalisuutensa pukeutumiseensa.

– Mulle mun pukeutuminen on kuin mun seksuaalisuus. Värikäs, vapaa, omanlainen, leikkisä, heittäytyvä ja sellainen, jota muut eivät saa määritellä tai omistaa, Mikkola kirjoittaa Instagramissa.

– Tulen nyt ja aina taistelemaan sen puolesta, että jokainen yksilö voisi ilmaista itseään ilman häpeän taakkaa ja toteuttaa seksuaalisuuttaan täysivaltaisesti itseään ja muita kunnioittaen, hän jatkaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Mikkola painottaa, että on hienoa saada elää maassa, jossa ihmisoikeudet ovat jo melko hyvällä tolalla. Silti työtä on Mikkolan mukaan vielä tehtävänä.

– Suomessa ja muissa maissa on kuitenkin vielä paljon töitä tehtävänä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien eteen. Tämä työ tehdään monella tavalla ja monella tasolla.

– Se tehdään somessa, mediassa, järjestöissä, miekkareissa, politiikassa, työpaikoilla, harrastuksissa, perheissä, baareissa, kaupoissa, kirkoissa, kouluissa, erilaisissa yhteisöissä, arjessa… Kaikkialla!

Mikkola antaa postauksessaan myös konkreettisia vinkkejä siihen, kuinka toimia oikeudenmukaisesti muita kohtaan.

– Oletko messissä tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen maailman rakentamisessa? Lopulta se ei vaadi paljoa: älä syrji, älä oleta, anna ihmisten olla ja elää, Mikkola luettelee.

– Annetaan toistemme halailla, pussailla, ihastua, rakastua ja rakastella. Yhdenvertaisessa maailmassa ihan kaikilla on parempi olla ja helpompi hengittää, toimittaja kiteyttää.

Lue myös:

Erika Vikman kertoo Ina Mikkolan podcastissa häpeästä: ”Se on asia, josta haluan puhua”

Tuure Boelius nosti esille vaietun epäkohdan – puhuu nyt harvinaisen suoraan: ”Ärsyttää ihan sikana”