Sisäasiainministeri Päivi Räsäsen vaatimus yökerhojen ja ravintoloiden aukioloaikojen supistamisesta herättää kiivasta kannanottoa internetin keskustelupalstoilla ja sosisaalisessa mediassa. Lakimuutosta ehdottava Räsänen vaati lausunnossaan aukioloaikojen supistamista kahdella tunnilla nykyisestä aamu neljästä kahteen.
Räsänen perustelee vaatimustaan poliisin työmäärän vähenemisellä, mutta sisäasiainministeriön suorittaman oman tutkimuksen mukaan vaikutus olisi nimenomaan rauhattomuuden lisääntyminen asuma-alueilla.
Räsäsen kommentointi on jo poikinut ravintola-alan työntekijöiden allekirjoittaman adressin Ministeri Päivi Räsäsen erottamiseksi virastaan.
Adressin luonut ravintola-ammattilainen tarjoilee Räsäselle omaa lääkettään, sillä mm. Alan edunvalvontajärjestön, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa:n toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo HS:n uutisoimassa haastattelussa seuraavaa:
”Se tarkoittaisi, että ravintoloiden myynti vähenisi edelleen. Samoin alan työpaikat ja valtion verotulot. Alkoholin juominen siirtyisi enenevässä määrin koteihin ja kaduille. Myös salakapakoita syntyisi nykyistä enemmän”
Voit lukea adressin tästä linkistä