Helsinkiläisen kukkakaupan koira pelastaa monen ohikulkijan päivän.

Helsinkiläisen kukkakauppa Urban Greenin edustalla päivystää usein musta-valkoinen bordercollie, joka ihastuttaa ohikulkijoita ja kaupan asiakkaita.

Kyseessä on pian 14 vuotta täyttävä Simo joka on jo aikamoinen julkkis niin kauppakeskus Redin käytävältä kuin Facebookin keskusteluryhmistä. Simon omistaja, kukkakauppias Kitta on kasvattanut alkujaan arasta koirasta lempeän ja rauhallisen kaverin.

– Simo on salaisesti epävarma, mutta esittää machoa. Luonteeltaan hän on kuitenkin nöyrä, kiltti sekä erittäin empaattinen ja suhtautuu asiakkaisiin aika lungisti. Simolla on keisarin asenne, Kitta kuvailee Simoa Iltasanomille.

Kukkakauppiaan työpäivät ovat usein pitkiä, joten Kitta halusi selvittää miten Simo pärjäisi myymälässä. Se oppi nopeasti myymälän rajat, sai ohikulkijoista ystäviä ja osoittautui hyväksi työpariksi. Simosta kehittyi harjaantunut asiakaspalvelija.

Ihailijoita riittää

Simolla riittää ihailijoita niin kaupassa kuin Facebookin lemmikki -ryhmissä. Kitan mukaan samat ihmiset käyvät päivittäin moikkaamassa Simoa ja eräs ohikulkija on kertonut vaihtaneensa työmatkareittiään, jotta voi tavata Simon matkallaan.

– Simon tapaaminen on monelle terapiaa. Asiakkaat rapsuttavat koiraa ja saattavat kiittää minua, kun saavat vaikeana päivänä nähdä Simoa. Koira saa heidät voimaan paremmin, Kitta kertoo.

Jos Simo on ollut päiviä poissa, monet kysyvät, onko Simolla kaikki hyvin. Kitta liikuttuu kun kuulee lapsien kysyvän äidiltään: ”Missä Simo on?”

Kitalle on kuitenkin tärkeää, että myös Simo viihtyy. Jos häneltä kysytään saako Simoa paijata, on vastaus yksinkertainen:

– Jos Simo itse niin haluaa. Mikäli Simo ei nosta päätään, niin ehkä ei kannata rapsuttaa. Mutta jos pää nousee ja häntä heiluu, hän kutsuu luokseen.

Kitan mukaan on edistyksellistä, että kauppakeskuksessa saa olla koira.

– Se vaikuttaa ihmisiin usein positiivisesti. Koira rentouttaa ja rauhoittaa monia, Kitta toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.