Myöhään maanantai-iltana Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Tampereen keskustassa savupiippuun pudonneesta henkilöstä.

Aikuinen mies oli tuntemattomasta syystä pudonnut Tuomiokirkonkadulla sijaitsevan 7-kerroksisen asuintalon katolta piippuun. Pelastuslaitos paikansi miehen sijainnin kellarikerrokseen, josta hänet saatiin ulos tajuissaan ja kuljetettiin sairaalaan.

– Vanhaa nuohousluukun aukkoa moukaroitiin lekalla isommaksi. Sieltä saatiin lopulta mies pihalle, kertoo päivystävä palomestari Johannes Valkama Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Valkama arvioi miehen viettäneen ahtaassa hormissa noin tunnin. Pudotusta katolta kellarikerrokseen on noin 25-27 metriä. Kyseessä on vanha, käytöstä poistettu keskuslämmityskattilan piippu.

– Hormi on kooltaan puoli metriä kertaa puoli metriä. Luultavasti hän ei ole mennyt ihan vapaapudotuksella alas asti, koska hormi on niin ahdas.

Hätäkeskus sai ensimmäisen ilmoituksen turmasta sivulliselta. Myös uhri oli hetkeä myöhemmin soittanut piipusta hätäkeskukseen.

– Vielä ei ole käsitystä, oliko ensimmäisenä apua soittanut henkilö nähnyt tilanteen vai kuullut avunhuutoja. Olettaisin, että on nähnyt, koska sieltä oli kovin vaikea kuulla mitään.

Mies oli olosuhteisiin nähden jollakin tapaa puhekykyinen.

– Alustava arvio on, että hän on mahdollisesti vakavasti loukkaantunut, palomestari Valkama kertoo.

Lähde: Iltasanomat