Superautoralli Gumball 3000 saapui maanantaina Suomeen. Duudsoneiden kisa oli tyssätä jo lähtöruutuun, kun auto hajosi heti Kööpenhaminan startin jälkeen.
Maailmanluokan tähdistään tuttu lifestyle-ralli Gumball 3000 keräsi maanantaina satoja autofaneja Helsingin Narinkkatorille. Autot saapuivat maanantaiaamuna Suomeen Turun satamaan, josta ne ajoivat Helsinkiin. Autojen ohella Narinkkatorilta pystyi bongaamaan lukuisia ralliin osallistuneita julkisuuden henkilöitä. Jo viidettä kertaa rallissa ajavilta Duudsoneilta matka Kööpenhaminasta Helsinkiin ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.
– Auto hajosi 650 kilometriä ennen Tukholmaa. Minä, Jarppi ja HP lähdettiin liftaamaan. Amsterdamiin matkalla ollut kaveri heitti aikamoisen lenkin takiamme, ja hän ajoi meidät Tukholmaan, Duudsoneiden Jukka Hildén kertoo tapahtumista.
Duudsoneilla on allaan yksi Gumball-rallin erikoisimmista autoista. Dumboksi nimetty auto on vuorattu kauttaaltaan sinisellä karvalla.
Hiphop-tähti Eve: Tuntuu kuin reissu olisi kestänyt jo viikon
Superautot ajavat viikon kestävällä reissulla yhteensä 5 000 kilometriä. Jo tähän mennessä ajettu urakka on saanut ainakin hiphop-artisti Even hengästymään.
– Tämä on ollut aivan mahtava seikkailu. Tosin nyt jo tuntuu kuin olisimme olleet viikon reissussa, vaikka matkaa on kulunut vasta kaksi päivää, tähti kertoo.
Elastinen kiihdytti Hasselhoffin ohitse
Rap-artisti Elastinen saapui Narinkkatorille voittajan elkein ikkunasta tuulettaen. Hän osallistuu Gumball-ralliin omalla Rähinä 110 -tiimillään. Ahkerasti keikkailevalle artistille tuhansien kilometrien ajourakka yhdistettynä huikeisiin iltabileisiin ei tuota ongelmia.
– Tämä on meidän duunia. Joka viikonloppu Suomessa ajetaan satoja kilometrejä ja illalla juhlitaan. Tämä on ihan normihomma, Elastinen naureskelee.
Elastinen törmäsi Kööpenhaminan lähdössä myös ralliin osallistuvaan tähtinäyttelijään David Hasselhoffiin. Hasselhoffin autokunta jäi kuitenkin pahasti Rähinän tiimistä jälkeen.
– Kutsumme häntä iso H:ksi, ja näimme hänet lähdössä, mutta hän ei ilmeisesti ehtinyt Tukholman laivaan. David tulee huomenna sitten Tallinnaan, Elastinen kertoo.
Suomesta autot matkaavat Pietarin ja Baltian maiden kautta kohti Monacoa. Monte Carlossa kisaajia odottavat F1-huumassa pidettävät päätösjuhlat.rahina_gumball_3000