Tiistaina 15.11. julkaistaan Espoolaisen junioritoiminnan voimannäyte. Blues – Pelicans SM- liigaottelun yhteydessä Barona Areenalla esitellään suurelle yleisölle junioreiden itsensä tekemä CD-levy, jonka tuotto menee koko- naisuudessa nuorten jääkiekkotoiminnan tukemiseen.
Levystä on otettu Suomen oloissa poikkeuksellinen 6 000 kappaleen ensipainos. Tilaisuuden avaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
Levyn avaa ja lopettaa The Hockey Rockersin esittämä uusi Blues junioreiden kannatuslaulu ”Tahto ja voima”. Kappleen on tätä levyä varten säveltänyt Markojuhani Rautavaara ja sanoituksen tehnyt Topi Salmi. Levyn lopettavalla versiolla on mukana eri juniorijoukkueista kasattu Blues Juniors All Stars.
Levyltä löytyy myös kaikkien neljän eri -99 ikäkausijoukkueen esittämät omat suosikkikappaleensa, joita levyn houseband The Hockey Rockers säestää. ”Poika (saunoo)” Blues EKS D-tytöt, ”Mäntsälä Mielessäin” Blues EPS, ”Vain elämää” Blues MK ja ”Iha finaalis” Blues EKS. Lähtökohtana levyn teolle oli se, että tämän varainkeruuhankkeen toteutuksessa ovat nuoret itse pääosassa ja ammattilaisten tukemana heille annettiin ainutlaatuinen mahdollisuus työskentelyyn studio-olosuhteissa Omnian Audiopajassa. Projektin luoma innostus nuorten keskuudessa on myös selvästi aistittavissa lopputuloksesta.
Oman panoksensa albumille antoivat myös Kristian Meurman, joka yhdessä Espoon Bluesin edustus- joukkueen Camilo Miettisen kanssa esittävät duettona Kristianin säveltämän ja sanoittaman kappaleen ”Finaaliin”, rockyhtye Caroline biisillään ”Rock’n’roll cliche” ja Markojuhani Rautavaara aiheeseen hyvin istuvalla ”Espoo” kappaleellaan.
Levy on hieno kokonaisuus ja näyte siitä mitä voidaan saada aikaan, kun löytyy: Tahto ja Voima!