[jwplayer]http://www.youtube.com/watch?v=Tswotl4F06k&feature=youtu.be[/jwplayer]
Tänään, perjantaina 28.12. saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan odotettu Juoppohullun päiväkirja. Juoppis huipentaa kotimaisen elokuvan ennätysvuoden valloittamalla kaiken kaikkiaan 82 elokuvateatteria. Monissa teattereissa elokuvaa esitetään vieläpä useammalla valkokankaalla.
Elokuvan ensi-illan odotus on näkynyt joulun aikaan sosiaalisessa mediassa monin tavoin. YouTubessa Juoppohullun päiväkirja -elokuvan traileri rikkoi joulun pyhinä 100 000 katsojan rajan. Tällä hetkellä katsojamäärä on ylittänyt tuon rajapyykin jo reilusti. Päätraileria aiemmin julkaistu teaser-traileri on katsottu YouTubessa jo yli 180 000 kertaa. Facebook-sivullaan elokuvalla on nyt yli 12 000 fania. Tapaninpäivänä julkaistiin iltasanomat.fi -sivustolla elokuvan ensimmäiset kolme minuuttia – katsojat ovat suositelleet kyseistä videota Facebookissa jo 1400 kertaa vajaassa kahdessa vuorokaudessa.
– En ole urani aikana kohdannut tällaista mielenkiintoa mihinkään projektiin. Elokuvaan liittyvä nettiaktiivisuus on monikymmenkertaista muihin elokuviin verrattuna, hämmästelee Aleksi Bardy, toinen elokuvan tuottajista. – Esim. Napapiirin sankarit -elokuvan trailerin YouTube-katsojamäärät ovat tällä hetkellä vain kolmanneksen siitä mitä Juoppiksen, vaikka kyseisen elokuvan ensi-illasta on jo yli kaksi vuotta.
Myös Juoppohullun päiväkirjan ennakkovaraustilanne osoittaa jo yleisöryntäyksen merkkejä, mutta ensi-iltaan halajaville riittää runsaasti paikkoja lukuisissa näytöksissä eri teattereissa. Ensi-iltaviikonloppuna Helsingissä elokuvateatteri Tennispalatsin ensimmäisessä kerroksessa voi myös seurata ”juoppohullun” elämää vitriinissä keskellä elokuvateatteria (pe 28.12. ja la 29.12. klo 14-22).
Juoppohullun päiväkirja perustuu Juha Vuorisen kulttiklassikkoon, ja sen on ohjannut ja käsikirjoittanut Lauri Maijala. Juoppista tähdittävät Joonas Saartamo, Krista Kosonen, Santtu Karvonen ja Johannes Holopainen. Elokuvan ovat tuottaneet Juha Vuorinen ja Aleksi Bardy.