Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos sai tiistai-iltana kello 19 aikoihin ilmoituksen kahden henkilön kuolemaan johtaneesta tulipalosta Ilmajoen keskustassa.
Palotapahtumasta ilmoitti talossa asuneen iäkkään v. 1929 syntyneen miehen nuorempi poika jolla oli tapana säännöllisesti käydä isänsä luona. Itsestään sammuneesta palosta ei näkynyt mitään merkkejä puurakenteisen 1950- luvulla rakennetun rintamamiestalotyyppisen rakennuksen ulkopuolelle. Palo oli tuhonnut pahoin tupakeittiön, josta myös uhrit tavattiin, mutta sammunut omia aikojaan ilmeisesti hapenpuutteeseen.
Poliisi selvittää palon syttymissyytä. Toinen uhreista on talossa asuneen miehen vuonna 1953 syntynyt poika, jolla on ollut tapana oleskella isänsä luona, vaikka asuukin muualla. Uhrien kuolinsyitä selvitellään tänään suoritettavissa oikeuslääketieteellisissä ruumiinavauksissa. Todennäköisimpinä vaihtoehtoina pidetään tässä vaiheessa häkää tai palokaasujen hengittämistä. Viimeinen viranomaishavainto kohteesta on maanantaina puolen päivän aikaan, jolloin kotihoitohenkilöstö on toimittanut ruokaa kohdetaloon. Ulkopuolisten havaintojen mukaan vuonna 1953 syntynyt palon uhri olisi ollut liikkeellä Ilmajoen keskustassa tiistaina puolenpäivän aikaan. Mitään rikokseen viittaavaa ei ole tullut esille tämänhetkisissä tutkimuksissa.