Sissos Winter Cup
Turnauksen voitosta pelataan tänään lauantaina Paintball Bunkkeri -sisähallissa Helsingin Jätkäsaaressa. Turnauksessa pelataan 5-henkisin joukkuein tavoitteena saavuttaa vastustajan pääty ja painaa ensimmäisenä merkkisummeria. Vastapuolen pelaajia eliminoidaan pelistä merkkaamaalla heidät värikuula-ammuksella. Laji on vauhdikasta katsottavaa ja tempaa helposti mukaansa. Turnaukseen on ilmoittautunut yhteensä parisen kymmentä joukkuetta muun muassa Suomesta, Ruotsista, Latviasta ja Virosta.
Katsojilla on vapaa pääsy turnaukseen. Pelit pyörivät tänään aamukymmenestä iltakuuteen.
Bunkkeri
Jätkäsaaren Paintball Bunkkeri on sisäpelihalli, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja samalla maan suurin paintballsisäpelikenttä. Halli avattiin käyttöön 5.11.2011 ja siellä on järjestty tähän mennessä mm. Baltic Sea Cupin turnauksia, harjoituksia niin aloitteijoille kuin kilpapelaajille sekä lukemattomia yksityisiä värikuulapelejä.
paintball1
Kilpapaintball Suomessa
Paintballia pelataan yleensä metsässä tai sup´air esteillä nurmikentällä. Suomen kesä on lyhyt, joten Sissos halusi mahdollistaa suositun lajin harrastamisen ja kilpaharjoittelun myös talvella. Hallissa on kilpailuvaatimukset täyttävä sisäpelikenttä (45 x 30 m) tekonurmella. Pelikenttä on rajattu suojaverkolla, joten pelien katsominen onnistuu turvallisesti.
Paintballia on pelattu kilpaa Suomessa vuodesta 1989 lähtien ja Suomen Paintball-liiton järjestämä SM-liiga onkin yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti järjestetyistä lajin kilpasarjoista. Suomessa paintballia pelataan kilpaa SM-liigassa sekä 1-, 2-, ja 3-divisioonissa. Kilpajoukkueita on ympäri maata yhteensä yli 30, Pohjoismaissa satoja.
Turnauksen jäjestävät Sporting Club PTP ja Paintballjoukkue Instinct Gemoss.