Allekirjoitusten kerääminen turkistarhauksen lopettamiseen tähtäävään kansalaisaloitteeseen aloitettiin toukokuun puolivälissä. Järjestöt ovat tyytyväisiä kampanjan etenemiseen, mutta muistuttavat, että jokainen allekirjoitus on tärkeä.
– Kansalaisaloitteeseen on kerätty nimiä nyt puolentoista kuukauden ajan. Nimiä on saatu hyvin, ja kansalaisten vastaanotto on ollut erittäin positiivista. Haluamme kuitenkin painottaa, että 50 000 nimen kerääminen vaatii jatkuvaa työtä suurelta joukolta vapaaehtoistoimijoita, muistuttaa Animalian toiminnanjohtaja Kati Pulli.
Nimien kerääminen tapahtuu tällä hetkellä suurimmaksi osaksi kaduilla ja tapahtumissa ihmisiä kohtaamalla. Sähköistä nimenkeruumahdollisuutta ei toistaiseksi ole olemassa.
– Vaikka kampanja näyttää etenevän erinomaisesti, on yli puolet työstä vielä tekemättä, ja tarvitsemme työn loppuun saattamiseen jatkuvasti vapaaehtoisten panosta. On ollut hienoa huomata, että kampanjaan on liittynyt aivan uusia vapaaehtoisia, jotka ovat keränneet nimiä esimerkiksi työpaikoillaan ja lähipiirissään. Ilman upeita vapaaehtoistoimijoitamme tavoitteen saavuttaminen olisi täysin mahdotonta, Pulli jatkaa.
Järjestöjen tavoitteena on saavuttaa 25 000 nimen puolivälitavoite heinäkuun alkuviikkoina. Allekirjoituksia kerätään lukuisissa kesän tapahtumissa. Tulevana viikonloppuna kerääjät jalkautuvat mm. Helsinki Pride 2012 -tapahtumaan ja Tuska-festivaaleille. Viikon kuluttua nimiä kerätään esim. Turun Ruisrockissa. Uudet vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan kampanjaan.