”Tehdään bisnestä, juodaan ja nussitaan.” Tämä on tuttu ilmaisu FOX-kanavalla pyörivässä Bimbo Oy -realitysarjassa.
Työpaikkarealityna mainostettavassa sarjassa Charisma Promotion Oy -nimistä promootiobisnestään pyörittävät 23-vuotiaat Alina Välimäki ja Sointu Borg eivät juurikaan puheitaan sensuroi. Ohjelman uusintoja esitetään myös sellaisiin aikoihin kun lapset ovat television ääressä, mikä on närkästyttänyt monia vanhempia. Sosiaalisessa mediassa jopa vihaa herättäneessä sarjassa naiset kertovat ujostelematta esimerkiksi seksistä aiheutuneesta alapään tulehduksesta ja ravintoloitsija Sedu Koskisen tissien tuijottelusta.
Katsojien ihmetystä ja epäuskoa on naisten kielenkäytön sekä intiimipaljastusten lisäksi nostattanut myös kaksikon harjoittama asiakkaidensa pilkkaaminen. Erityisen kummallisena katsojat ovat pitäneet sitä, että sen lisäksi että asiakkaiden toiminnalle irvaillaan, heidän puhelut ja viestit esitetään julkisesti televisiossa.
Kaiken ihmettelyn ja kummastelun ohessa Kauppalehti selvitti miten ohjelmassa nähtävä bisnes menestyy oikeassa elämässä. Selvityksestä kävi ilmi, että Charisma Promotion Oy on perustettu vuoden 2013 alussa. 2014 maaliskuussa päättyneellä ensimmäisellä tilikaudella yritykselle kertyi liikevaihtoa 12 500 euroa, josta jäi miinusta 1 100 euroa. Tämän vuoden maaliskuussa päättyneellä tilikaudella liikevaihto oli kasvanut 24 000 euroon ja tulos oli 1 400 euroa plussan puolella. Vaikka liikevaihto ja tulos kasvoivat, kovin mittavasta liiketoiminnasta ei edelleenkään ole kyse ja palkkojakin viime tilikaudella nostettiin vain 5 400 euroa.
Entä näyttääkö naisten liiketoiminta ohjelmassa uskottavalta?
”Nettisivujen mukaan yritys painottaa toiminnassaan kustannustehokkuutta. Kustannustehokkuutta ja luksusta voi olla hankala toteuttaa kovin uskottavasti yhtäaikaa”, Kauppalehti arvioi.
(Kuva: FOX)