Suomen ensimmäinen transsukupuolinen glamourmalli ja tv-persoona Elena Vikström on saattanut itsensä tilanteeseen, jossa hänen kertomustensa uskottavuus on koetuksella. Vyyhti alkoi alunperin, kun Elena yritti pitkään pitää salaisuutena, että hän oli syntynyt pojaksi. Hän jopa esitti todisteena lapsuudestaan kuvia, joissa hän näytti tytöltä. Totuus kuitenkin lopulta paljastui ja Elena myönsi käyneensä sukupuolen korjausleikkauksessa ja ottaneensa silikonirinnat.
Viime viikolla Elena kertoi olleensa valtavien silikonirintojensa pienennysleikkauksessa. Sitten hän myönsi koko leikkauksen olleen silkkaa huijausta.
– Totuus aamuisesta kuvasta näytti tältä paidan alta, eli urheilurintsikat ja litistävä sideharso. Tempaus lähti ihan hetken mielijohteesta ja vietin koko päivän kaupungilla rinnat sidottuina. Tarkoituksena oli testata miltä tuntuu olla pienirintainen ja miten ihmisten suhtautuminen minuun muuttuu kun rintani pienenevät. Päivän päätelmä oli se että kaupungilla ollessani ihmiset eivät tuijottaneet minua niinpaljon kuin yleensä ja sain kulkea ihan rauhassa. En kuitenkaan voisi poistaa silikonejani oikeasti, sillä ne ovat osa minua ja imagoani, Elena kertoo.

Nyt Elena kertoo blogissaan otsikolla ”Tein mitä vaan, olen aina epäilty” olleensa jo neljän vuoden ajan parisuhteessa erittäin mustasukkaisen miehen kanssa, joka tarkastaa kaikki hänen viestinsä ja kohtelee häntä hyvin omistavasti.
Kuten ”rintojen pienennyksestä”, Elenalle satelee kannustavaa palautetta paljastuksesta, mutta pitääkö kertomus tällä kertaa paikkansa, vai onko kyseessä jälleen uusi ”testi”? Totta tai tarua, Elenan kertomus on herättänyt vilkasta keskustelua mustasukkaisuudesta.