Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt kuva yksisilmäisestä vuohesta, jonka useimmat ohittavat ajatellen sen olevan huijausta. Vuohi näyttää nimittäin enemmän tieteiselokuvan hahmolta kuin oikealta eläimeltä.
Kyklooppivuohi on kuitenkin todellinen ja elävä olento. National Geographicin mukaan vuohi syntyi toukokuussa Intiassa Assamin kylässä. Vuohi kärsii harvinaisesta tilasta, jossa aivot eivät kehittyessään jakaannukaan kahteen puoliskoon. Tällöin yksilölle muodostuu vain yksi silmäkuoppa ja yksi silmä keskelle kasvoja. Yleisin syy sairauden kehittymiseen ovat ympäristön myrkyt, mutta myös perintötekijät voivat vaikuttaa.
Kyklopiaksi kutsutusta tilasta kärsivä eläin ei yleensä elä pitkään, koska sillä on myös muita epämuodostumia. Videon yksisilmäinen vuohi on kuitenkin osoittautunut sitkeäksi yksilöksi, joka on jopa saanut itselleen fanijoukon. Vuohen omistaja uskoo kyklooppivuohen tuovan hänelle hyvää onnea.
Myös ihmisillä esiintyy kyklopiaa, mutta tila on hyvin harvinainen. Lapsista suurin osa kuolee pian syntymänsä jälkeen sydämen epämuodostuman vuoksi.

Lähde: Grunge