Maailman legendaarisimmaksi hiphop-ryhmäksi ylistetty amerikkalainen Wu-Tang Clan saapuu elokuussa Suomeen 20-vuotisjuhlakiertueellaan. Ratinanniemen festivaaliareenalla Tampereella järjestettävä ja aina loppuunmyyty kaupunkifestivaali Blockfest neuvotteli ryhmän esiintymisestä puolen vuoden ajan. Monikansallisen konserttijärjestäjän Live Nationin välityksellä sopimus saatiin lopulta solmittua.

”Wu-Tang Clan on ollut aina listani kärjessä, vaikka olemme vuosien varrella onnistuneet kiinnittämään monta muuta kansainvälistä tähteä”, Blockfestia koko tapahtuman historian ajan luotsannut tuottaja Kalle Kallonen suitsuttaa.
New Yorkista kotoisin oleva Wu-Tang Clan otti nimensä kung fu -elokuvasta ja yhtyeen esikoislevyn Enter the Wu-Tang ilmestymisestä on 20 vuotta. Menestynein albumi, listaykkönen Wu-Tang Forever myi huikeat kahdeksankertaisesti platinaa. Ryhmän johtaja ja päätuottaja RZA alias Robert Diggs on ollut esikuva useimmille nykyisille hiphop-tähdille. Hän on myös tuottanut musiikkia monille artisteille, ja esimerkiksi Quentin Tarantinon Kill Bill -elokuviin.
Wu-Tang Clan saapuu Suomeen juhlakiertueellaan alkuperäisessä kokoonpanossaan, RZA:n mukana ovat GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God sekä Masta Killa. Alun perin yhdeksänjäsenisestä ryhmästä puuttuu vain yksi, rikostentäytteistä elämää viettänyt ODB kuoli vuonna 2004. Elämäntyyli sai FBI:n luokittelemaan koko yhtyeen rikollisjärjestöksi.
Wu-Tang Clan nousee festivaalin estradille perjantaina 23.8. Blockfestin lauantaita tähdittää puolestaan myös Yhdysvaltain myyntilistojen ykköseksi yltänyt nuori Mac Miller. Viime vuonna oheistapahtumineen yli 20.000 kävijää kerännyt tapahtuma tuo lavalle myös koko kotimaisen hiphopin tähtikaartin, kaikkiaan yli 30 artistia.
Blockfest-kaupunkifestivaali järjestetään 23.-24.8. ja tapahtuma on ikärajaton, täysi-ikäisille on erilliset anniskelualueet. Liput ovat myynnissä Lippupalvelussa ja Tiketissä.