Discovery Communications on hankkinut olympialaisten laajat televisiointi- ja multimediaoikeudet Euroopassa vuosiksi 2018-2024.

Vapaasti vastaanotettava TV5-kanava seuraa Pyeongchangin talviolympialaisia tiiviisti ja näyttää mm. kaikki miesten jääkiekon Suomen pelit ja ratkaisuottelut yksinoikeudella ja suomeksi selostettuna. Lisäksi kanavalla on olympiaohjelmaa yksinoikeudella päivittäin klo 19-21.

Uusia HD-kanavia 11.1. alkaen

DNA:n kaapeliverkossa aloittavat TV5 HD, Frii HD ja Kutonen HD. Lisäksi DNA:n VHF-antenniverkkoon tulee kolmen kuukauden ajaksi tarjolle TV5 HD. Uudet HD-kanavat ovat katsottavissa 11. tammikuuta alkaen.
DNA:n kaapeliverkossa uusina teräväpiirtokanavina aloittavat vapaasti katsottavat TV5 HD, Frii HD ja Kutonen HD. Lisäksi antennikotien kanavatarjontaa DNA:n VHF-antenniverkossa täydentää seuraavien kolmen kuukauden ajan TV5 HD.
TV5-kanavalla alkaa keväällä myös suuri Krista Siegfridsin juontama, koko perheelle suunnattu viihdetuotanto, Anna sen soida. Uutta Onnenpyörää pyörittävät Jethro Rostedt ja Sara Sieppi. Ohjelmistossa on myös runsaasti ensi-iltaelokuvia. Nyt kaikki ohjelmat ovat nähtävissä DNA:n verkoissa myös teräväpiirtona.
– Olemme hyvin iloisia voidessamme tuoda verkkoomme nämä suositut kanavat huippuhyvällä teräväpiirtolaadulla. Uutinen on erityisen hyvä nyt talviolympialaisten alla, sillä kuvan laadulla on merkitystä erityisesti urheilun ystäville, jotka haluavat luonnollisesti seurata tiukat kisatilanteet ja Suomen kiekkojoukkueen suoritukset pienintäkin yksityiskohtaa myöten, kertoo DNA:n viihdeliiketoiminnassa johtajana toimiva Mikko Saarentaus.

Kuva: Twitter / Olympic Channel

– Olemme erittäin tyytyväisiä päästyämme sopimukseen kanaviemme HD-jakelusta DNA:n kanssa. Iloitsemme siitä, että voimme tuoda olympialaiset ja miesten jääkiekon sekä laajan valikoiman laadukkaita elokuvia ja viihdeohjelmia DNA:n asiakkaille erityisen tasokkaalla teräväpiirtolaadulla, sanoo Discovery Networks Finlandin talousjohtaja Juha Järvelä.

Laitevaatimukset kanavien seuraamiseksi

DNA:n kaapeliverkossa vapaasti katsottavat TV5 HD, Frii HD ja Kutonen HD ovat seurattavissa ilman TV-korttia. Katselu edellyttää Cable Ready HD -vastaanotinta. Kanavapaikat 11.1. alkaen:
TV5 HD = 27
Frii HD = 36
Kutonen HD = 30
Antennikodeissa vapaasti katsottava TV5 HD -kanava on seurattavissa ilman TV-korttia. Katselu edellyttää DNA:n VHF-verkon lähettimeen suunnattua VHF-antennia sekä Antenna Ready HD -vastaanotinta. Kanava on jakelussa 11.1. alkaen kolmen kuukauden ajan.
TV5 HD = 27
Useimmat vastaanottimet löytävät uudet ja uudelle kanavapaikalle siirtyneet kanavat automaattisesti. Mikäli kanavat eivät kuitenkaan ilmesty laitteesi kanavalistalle, tee uusi kanavahaku laitteen käyttöohjeen mukaisesti.
TV5:n ohjelmat ovat tallennettavissa myös mobiilisti DNA TV -sovelluksessa.
STT
 
Kuva Leijonista: Wikimedia