Suomi on kuulunut viime aikoina korkeapaineen alueeseen, eivätkä aurinkoiset päivät Etelä- ja Keski-Suomessa ole Forecan ja Ilmatieteenlaitoksen mukaan ohi vielä ensi viikollakaan. Nyt on luvassa vielä parempia uutisia.
Espanjassa asuva sääennustaja Mikko E kertoo, että aurinko on tullut jäädäkseen. Lämpimät ilmamassat pysyttelevät Suomen yllä jopa toukokuun viimeiselle viikolle, jonka jälkeen voi tulla hetkeksi viileämpää.
Tuleeko tässä ihan helle?
-Voi tulla kesäkuun alkupuolella, mutta siihen saakka mennään tuollaisissa vuodenaikaan nähden todella lämpimissä 20+ asteisissa säissä, Mikko toteaa.
Hänellä on pitkät perinteet osuvien sääennustusten laatimisessa, joten pakko tähän on uskoa. Viime vuonna Costa del Solilla asuva Mikko ennusti, ettei kesähelteitä ennen elokuuta juurikaan Suomessa nähdä, ja näinhän se juuri meni.
Mikko on jo kahdenkymmenen vuoden ajan ennustanut säätä varsin tarkasti.
-Olen opiskellut kotimeteorologiksi kantapään kautta, ja täytyy sanoa, että peittoan monien virallisten tahojen ennustukset mennen tullen. Käytän tietokonesäämallinnusten lisäksi vanhan kansan suussa kulkevia oppeja. Näistä on se hyöty, että yhdistelemällä syntyy parempi ennakoivuustodennäköisyys, Mikko E väittää Metropolille.
No, pianhan se nähdään. Liki kuukauden aurinkojakso. Uskotko sinä Mikko E:n ennustukseen?