Kun Kaliforniassa asuva, Betsy Ross, oli miehensä ja lastensa kanssa puistossa, he löysivät sieltä tuhotun ankanpesän. Se oli todella surullista, mutta yllättäen kaikki munat eivät olleet täysin rikkoutuneet. Yksi muna oli vielä jäljellä, mutta siinäkin oli pieni särö. He ottivat sen kuitenkin mukaan ja soittivat sen jälkeen paikalliseen villieläimistä huolehtivaan paikkaan. Sieltä sanottiin heidän harmikseen, että he eivät ota vastaan linnunmunia. Betsy sai kuitenkin heiltä sellaisen vastauksen, joka vaikutti suuresti häneen moneen seuraavaan viikkoonsa.

Vaikka villieläimistä huolehtivaan paikkaan ei otettu munia, lupasivat he, että he ottavat ankan hoiviinsa siinä tapauksessa, jos se olisi kuoriutunut. Betsy sattui olemaan sillä hetkellä työtön, joten hän päätti käyttää aikansa tästä ankanmunasta huolehtimiseen. Muna oli jo hänen rintsikoidensa sisällä, ja siellä se saikin pysyä peräti 35 päivän ajan, koska paikka oli munalle juuri sopivan lämmin ja kostea. Kun hän kävi suihkussa, huolehti hänen miehensä siitä sen ajan.

Jossain vaiheessa Betsyn piti etsiä tietoja siitä, että miten kuoriutuminen tapahtuu ja mitä ankalle sen jälkeen pitää tehdä. Hän teki ohjeiden mukaisen laatikon kuoriutumista varten. Kun aikaa oli kulunut 35 päivää, alkoi munan sisältä kuulua pientä piipitystä. Silloin hän laittoi munan kuoriutumista varten olevaan laatikkoon. Hän joutui vielä soittamaan tässä vaiheessa eläinlääkärille, koska hänestä ei tuntunut siltä, että ankalla oli kaikki hyvin. Sieltä neuvottiin häntä ottamaan varovasti kuori pois ankan päältä, koska ankka alkoi jo olla liian iso munan sisälle, mutta se ei saanut rikottua ympärillään olevaa kalvoa.

Ankka joutui kuoriutumaan vähän liian aikaisin, joten se oli vähän huonossa kunnossa. Tällä tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu, ja Betsyn hyvä hoito sai ankan tervehtymään. Nyt ankka on jo iso ja Betsy on löytänyt sille hyvän kodin maatilalta, joka on heidän kotiaan ihan lähellä. Tämä on todella koskettava tarina, ja onneksi kaikki sujui lopulta hyvin!

Lähde ja kuvat: BoredPanda