Grutas Parkissa, Liettuassa, ei ole vuoristorataa, mutta siellä on kymmeniä neuvostoaikaisia veistoksia, jotka säilyivät tuholta kun Liettua taisteli itsenäisyydestään. Puiston perustaja, Viliumas Malinauskas, käytti perheensä sieni- ja marjaomaisuuden tähän sosialismin monumenttien tyyssijaan, joka pitää sisällään neuvostoaikaisen leikkikentän, ravintolan jossa saat neuvostoaikaisia annoksia, ja kumma kyllä, eläintarhan jossa on ei-neuvostoaikaisia strutseja.
Napoleonland. Siitä on jo 200 vuotta aikaa, kun Napoleon runteli Euroopan ranskalaisen nationalismin nimissä, joten erimielisyydet syrjään ja puisto pystyyn: Ranska aloittaa rakennustyöt vuoteen 2014 mennessä. Napoleonlandiin luvataan vesishow Austrelitzin Taistelun hengessä, laskettelurinne joka on täytetty kymmenillä ihmis- ja hevosfiguureilla, sekä uudelleenrakennettu Louis XVI giljotiinissa.
Uskonnollinen Holy Land Experience Yhdysvalloissa, Floridan Orlandossa, sijaitsee joidenkin maailman suosituimpien huvipuistojen varjossa, mutta hiuksia nostattavaa vuoristorataa odottavat voivat pettyä. Holy Land on enemmän ulkomuseo kuin huvipuisto. Jerusalem Street Marketissa voit käydä ostoksilla kuin 2000 vuotta sitten. Halutessasi voit seurata Kristuksen ristiinnaulitsemista uudelleen. Hauskaa, eikö?
Hacienda Napoles, museo ja eksoottinen eläinpuisto sijaitsee Kolumbiassa. Holvikäytävää koristaa vanha lentokone. Mutta se ei ole mikä tahansa lentokone. Kyseessä on sama lentokone, joka kuljetti legendaarisen kolumbialaisen huumekeisari Pablo Escobarin ensimmäisen kokaiinilastin Yhdysvaltoihin. Puisto sijaitsee tämän entisen, poliisin vuonna 1993 ampuman Hacienda Napolesin maatilalla. Opastettuja kiertokäyntejä, hevosajelua, uima-allas ja eläintarha.
Lasten Tasavalta, La República de los Niños. Kuulostaako lainahakemusten täyttäminen sinusta lasten hauskanpidosta? Luultavasti ei, mutta se sopii ideaan puiston takana. Lasten kokoinen Argentiina-teemapuisto opettaa argentiinalaisille lapsille demokratian hyveitä, nuoret puistossa kävijät saavat valita oman eduskunnat ja tinkiä pankkien kanssa kuvitteellisten lainojen koroista.