Lizzie Velasquez, 28, päätyi aikanaan julkisuuteen, kun YouTubessa julkaistiin video, jossa häntä haukuttiin maailman rumimmaksi naiseksi. Harvinaisesta sairaudesta kärsivä Lizzie toimii nykyään motivaatiopuhujana. Naiselta on myös juuri ilmestynyt kirja Dear to Be Kind, jossa hän kertoo itsensä hyväksymisen tärkeydestä.
Lizzie on joutunut kestämään kiusaamista vuosia, mutta enää hän ei anna ilkeiden puheiden vaikuttaa elämäänsä. Nainen kertoo kuitenkin olevansa varovainen alkaessaan tapailla uutta miestä.
– Deittailu ei ole minulle niin yksinkertaista kuin suurimmalle osalle ikäisistäni. Kun tapaan uuden henkilön, joudun aina miettimään, mikä on hänen todellinen motiivinsa, Lizzie kirjoittaa uudessa kirjassaan.
Lizzie myöntää erikoisen ulkonäkönsä saavan hänet epäilemään, voivatko miehet olla hänestä aidosti kiinnostuneita. Rohkea nainen kuitenkin uskoo, että hänen huolensa kertoo enemmän hänestä itsestään kuin hänen tapailemistaan miehistä.
– Meillä on itseinhon narratiiveja, joilla kiusaamme itseämme, mutta ne eivät perustu todellisuuteen, nainen toteaa.
Lizzie puhuu kirjassaan myös kahdesta tähänastisen elämänsä tärkeimmästä suhteesta. Ensimmäinen oli hänen opiskelutoveriinsa, jota hän kutsuu valenimellä Blake kunnioittaakseen miehen yksityisyyttä.
– Me olimme niin uskomattoman läheisiä, että vuosikymmen myöhemmin pohdin yhä, miksi asiat menivät niin kuin menivät, nainen kertoo.
Suhde ei koskaan edennyt ystävyyttä pidemmälle, mutta Lizzie pitää miestä ensirakkautenaan. Toinen Lizzien vakava suhde oli Kyleen, jonka hän tapasi deittisovelluksen kautta. Pari tapaili lähes vuoden, mutta ajautui erilleen.
– Etsin yhä omaa ihmistäni. Ei ole tärkeää, löydänkö hänet. Tärkeintä on, että arvostan itseäni riittävästi uskoakseni sen olevan mahdollista, Lizzie rohkaisee kaikkia rakkautta etsiviä.


Kuvat: Instagram / Lizzie Velasquez
Lähde: People