Mercedes-Benzin B-sarja korottaa kompaktikokoluokan autojen tason ennennäkemättömän korkealle. Matkustamossa käytetyille materiaaleille, sekä niiden laadulle ja kestävyydelle on asetettu ennätyksellisen tiukat kriteerit. Auton sisämuotoilua leimaa kauttaaltaan viimeistelty lähes premium-luokan laatutaso ja hiottu urheilullisuus. Uuden B-sarjan matkustamolle ovat tyypillisiä monet kauniit yksityiskohdat, tarkka käsityön jälki sekä ennen kokematon tilan ja avaruuden tunne.
Uuden B-sarjan monia yksityiskohtia ovat olleet toteuttamassa Mercedes-Benzin Advanced Design Center Comossa, Italiassa sekä Daimler AG:n Customer Research Center (CRC). ”Emme seuraa mitään muotivillityksiä. Yritämme tunnustella pitkän aikavälin trendejä, jotka vahvistaisivat Mercedes-Benzin arvoja vuosikymmenten ajan: uusia ideoita, joissa kohtaisivat teknologian, suorituskyvyn, mukavuuden ja turvallisuuden tärkeimmät odotukset. Siksi suunnittelijan täytyy elää tulevaisuudessa ja ajatella eteenpäin ainakin kahden tai kolmen autosukupolven mittaisen ajan”, Mercedes-Benzin muotoilujohtaja, professori Gorden Wagener korostaa.
Urheilullisen näyttävä kojelauta, pyöreät mittarit ja ”kelluva” TFT-näyttö
Ensimmäinen muotoilun yksityiskohta, joka kiinnittää huomiota uudessa B-sarjassa, on laaja kolmiulotteinen koriste-elementti, joka ulottuu yli koko kojelaudan. Se on saatavana neljällä eri pintavaihtoehdolla, jotka hylkivät likaa ja sormenjälkiä. Exclusive-tasolla elementti on mattapintaista pähkinäpuuta tai korkeakiiltoista mustaa saarnia kuten aiemmin CLS-sarjan autoissa. Exclusive-taso sisältää myös täysnahkaverhoillut istuimet. Kojelaudassa on mattapintainen, likaa hylkivä pinta, jota on miellyttävä koskettaa ja joka on helppo pitää puhtaana. Exclusive-tason autoissa kojelaudassa on Artico-tekonahkaverhoilu sekä värilliset tikkaukset.
Keskelle kojelautaa on sijoitettu kolme suurikokoista pyöreää ilmastoinnin suutinta, joiden näyttävät etusäleiköt heijastavat Mercedes-Benzin urheilutraditioita. Samasta perimästä kertoo mittaristo, joka sisältää neljä analogista pyöreää mittaria kello 6:n lepoasentoon jäävine viisareineen. Kolmipuolaista urheilullista ohjauspyörää on käytetty jo aikaisemmin CLS-mallissa. Sen keskiosa on viimeistelty aina hopeansävyisellä kromatulla reunuksella. Matkustamon muissa metalliosissa käytetään satiinipintaista kiillotettua alumiinia. 
Kojelaudan varsinainen jalokivi on ilmastointisuutinten yläpuolelle sijoitettu värillinen TFT-monitoiminäyttö. Sen rakenne on erittäin ohut, ja koko näyttö vaikuttaa kelluvan vapaasti kojelaudan yläreunassa. Näyttö on saatavana halkaisijaltaan 5,8 tai 8 -tuumaisena. Näytön ulkonäkö on viimeistelty galvanoidulla reunuksella ja pianolakatulla mustalla kehyksellä. Eri valikkoja käytetään keskikonsolin pyöreällä controller-näppäimellä.

Luokkansa suurimmat takatilat, sähköinen seisontajarru vakiona
Uusi B-sarjan on yksi luokkansa tilavimmista automalleista. Istumatilat takana ovat mittavat ja myös tavaratila on hyvin avara. Takaistuimen selkänojan voi kääntää alas 60:40-suhteessa (vakiovaruste). Valinnaisvarusteena saa Easy-Vario-Plus-istuinjärjestelmän, jossa esimerkiksi takaistuinten yksilöllinen säätövara on 140 millimetriä.
Ovien yläosat ovat samaa pehmeää ja miellyttävää materiaalia kuin kojelauta. Keskiosa ja kahva verhoillaan samalla materiaalilla kuin istuimet. Alareuna ja isokokoinen ovitasku on valmistettu likaa hylkivästä materiaalista, joka on erinomainen ratkaisu auton käytettävyyden kannalta. Light and Sight –varustepaketin mukana matkustamoon on saatavana tunnelmavalaistus, jolloin muun muassa oven sisäkahvat ja jalkatila on valaistu kuituvaloilla.
Kaikissa B-sarjan autoissa on vakiovarusteena sähköinen seisontajarru. Käsikäyttöisen seisontajarrun kahvan puuttuminen lisää tilan tunnetta ja tuo lisää säilytystilaa etuistuinten väliin. Lisäksi 7G-DCT-kaksoiskytkinvaihteistolla varustetuissa autoissa vaihteenvalitsimet on integroitu ohjauspyörään – ensimmäistä kertaa tässä autoluokassa.
Auto esiteltiin ensimmäistä kertaa Frankfurtin autonäyttelyssä 13.–25.9.2011.