Tänään alkaneiden jääkiekon maailmanmestaruuskisojen ympärillä on riittänyt kohua jo siitä lähtien kun lippujen järjettömän kalliit hinnat julkistettiin. Myös kisojen televisioinnin siirtyminen YLE:ltä maksukanaville on aiheuttanut paljon porua ja hämmennystä. Mikäli haluaa nähdä kaikki mm-kisojen pelit televisiosta, täytyy hankkia Canal+ -maksukortti, mutta yllättäen edes kyseinen kortti ei riitä takaamaan sitä, että matsit näkyvät kotitelkkarista.

Nähdäänkö tätä näissä kisoissa, riippuu monesta seikasta.

Viime päivinä on ilmennyt, että sadat, jopa tuhannet Canal+ mm-kanavapaketin ostaneet jäävät ilman lätkälähetyksiä. Syynä tähän on se, että Elisalla on yksinoikeus mm-kanavapaketteihin. Canal+ mm-kanavapaketti näkyy vain niillä alueilla, missä laajakaista-tv:tä tarjoavalla puhelinoperaattorilla on sopimus Elisan kanssa. Pääkaupunkiseudun laajkaista-tv:tä tarjoavalla puhelinoperaattorilla on sopimus Elisan kanssa, joten kehä kolmosen sisäpuolella matsit näkyvät kuten pitääkin. Toisin on ruuhkasuomen ulkopuolella. Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla, Ylivieskassa paikallisella puhelinyhtiöllä ei sopimusta ole, mutta Canal+ kortteja on kuitenkin myyty satoja kappaleita. Ostetusta kanavapaketista huolimatta nämä asiakkaat eivät tule näkemään MM-kiekkoon erikoistuneen kanavan lähetyksiä.
YLE uutisten haastatteleman PPO:n myyntijohtaja Markus Ahokankaan mukaan Elisan yksinoikeus-sopimus tuli heillekin yllätyksenä. Asiakkaille maksettavista korvauksista yhtiö ei ole vielä päättänyt.
Pelien televisioinnista on muutenkin liikkeellä varsin sekavaa tietoa. Lehdissä kerrottiin vielä jokin aika sitten, että Antero Mertaranta ei tule selostamaan yhtäkään ilmaiskanavilla nähtävää ottelua, mutta ohjelmatietojen mukaan Mertarantaa kuullaan tänä iltana AVA-kanavalla kello 20.15 alkavassa lähetyksessä jossa Suomi kohtaa Valko-Venäjän.
Aiheesta uutisoi YLE