Jokaisessa ammatissa on varmasti omat huonot puolensa. Näitä esimerkkikuvia katsomalla on helppoa arvata, että mitkä ovat IT-tukihenkilön työhön liittyviä painajaisia.

Nämä kuvat yhdessä paljastavat sen, että kyseessä ovat juuri IT-tuen kammottavat työtehtävät. Jos katsoo esimerkiksi tässä yläpuolella olevaa kuvaa, voisi luulla, että kuvassa ollaan tekemässä arkeologisia kaivauksia Asuksen muinaisessa temppelissä. IT-ammattilainen kuitenkin tietää, että ASUS valmistaa mm. emolevyjä, joka on tässä kyseisessä kuvassa oleva ”temppeli” peittyneenä, ei hiekkaan, vaan pölyyn.

IT-tukihenkilö myös tietää, että ongelmaa kovaa ääntä pitävästä tietokoneen tuulettimisesta ei ratkaista sillä, että suljetaan tietokoneen kyljessä olevat aukot. Ääni varmasti vaimenee, mutta koneen viilennys ei enää toimi. Joissakin tilanteissa voi tuntua siltä, että IT-tuen apua pyytänyt voisi tarvita jotain muuta tukea kuin IT-tukea. Kun pistää tulostimen sisään paperia, pitää ne paperit ensin poistaa pakkauksestaan. Ammatissa pitää myös päättää, että ajaako linnun pesästään, vai korjaako valvontakameran ongelman.

  1. Ne piikit sisään, jotka estävät johdon kiinnityksen. Vai olisiko kyseessä sittenkin väärä johto?
  2. Tämä hiiri on toki nyt kevyempi rei’itettynä
  3. Kyseessä ei ole langaton hiiri
  4. Ilma-aukko on hyvä tukkia, jos tuuletin pitää liian kovaa ääntä. Kynttilää ei polteta koneen päällä.
  5. Linnunpesä vai valvontakamera?
  6. Miksihän tulostin ei tulosta?
  7. Tämä ei ole edes kosketusnäyttö
  8. Kumman korjaisi ensin?
  9. Asuksen muinainen temppeli?

Lähde ja kuvat: BoredPanda