Yhdysvaltalainen Candy Lawson, 46, on tuomittu oikeudessa siitä, että hän piti kuuroa ja kehityshäiriöistä kärsivää adoptiosiskoaan vankina komerossa vieden tämän sosiaalietuudet.
Nainen antoi siskolleen Diana Churchillille vain vähän ruokaa ja vettä niiden seitsemän vuoden aikana, jotka tämä oli vangittuna. Komero oli mitoiltaan ainoastaan noin 1,2 kertaa 2,5 metriä.
Churchill vapautui vuonna 2015, kun rakennustyöntekijä löysi hänet Lawsonin Corunnan kaupungissa Michiganissa sijaitsevasta talosta.
Lawsonin oli tarkoitus pitää huolta siskostaan heidän äitinsä kuoltua kymmenen vuotta aiemmin. Hän kuitenkin alisti siskonsa vuosien hyväksikäytölle.
– Uskon, että helppo vastaus on se, että motiivi oli etuudet, joita hän sai, syyttäjä päätteli.
Syyttäjä jatkoi, että järjestelmä petti Lawsonin, sillä kukaan ei käynyt tarkistamassa, että nainen oli kunnossa ja sai itselleen kuuluvat etuudet.
Churchillin veli, joka kärsi samoista kognitiivisista ja fyysisistä häiriöistä kuin siskonsa, kuoli 33-vuotiaana erittäin alipainoisena. Poliisit tutkivat nyt, onko Lawson vastuussa myös hänen kuolemastaan.
Lawson on puolustautunut väittämällä, että komero oli huone ja hän lukitsi siskonsa sinne, ettei tämä vaeltaisi ulos yöllä. Hän sanoi, että antoi siskolleen ruokaa, ja että hän sai kulkea vapaasti talossa. Churchill oli kuitenkin löydettäessä aliravittu ja likainen.
Nykyään Churchill on valtion hoitokodissa ja hänen kerrotaan voivan paremmin. Lawson on tuomittu tapauksesta, ja hän saa kuulla tuomionsa lokakuussa.
Lähde: Metro
(Kuvituskuva ei liity tapaukseen.)